Тръмп не се признава за виновен, че е участвал в

...
Тръмп не се признава за виновен, че е участвал в
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен по обвиненията в опит да подмени изборите в САЩ през 2020 г.

Тръмп не се признава за отговорен, че е взел участие в многостранна интрига, с цел да преобърне волята на гласоподавателите и да остане на власт макар загубата на изборите през 2020 година, което докара до невиждана офанзива против Капитолия на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон, покрай мястото, където на 6 януари 2021 година бунтовниците за първи път нападнаха служители на реда и отстраниха бариери на западната ливада на Капитолия на Съединени американски щати. Съдията осведоми Тръмп за оптималните присъди по всяко от четирите обвинявания: скрит план за машинация на Съединените щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане, скрит план против правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на публично произвеждане.

Тръмп беше заобиколен от правните си съветници Джон Лауро и Тод Бланш, на които говореше понякога. Но най-много някогашният президент седеше безшумно, със скръстени ръце, до момента в който чакаше да стартира късият развой в правосъдна зала, показва ДПА..

Специалният прокурор Джак Смит, който изготви обвинителния акт от 45 страници, седеше на първия ред от трите пейки, на които бяха настанени кореспонденти, чиновници и представители на обществеността.

Доналд Тръмп съобщи след повдигането на обвиняванията против него, че това е " доста печален ден за Америка ", съобщи Ройтерс.

" Това е гонене на политически конкурент. Това в никакъв случай не би трябвало да се случва в Америка ", сподели Тръмп преди да се качи на борда на самолета си, с цел да се върне в Ню Джърси след правосъдното съвещание.

 

Според изследване към половината от републиканците в Съединени американски щати няма да поддържат Тръмп, в случай че бъде наказан

Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп, в случай че той бъде наказан за закононарушение, което е знак за сериозните опасности, които правните му проблеми основават за неговата кандидатура за президентските избори през 2024 година, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос.

Двудневното изследване на Ройтерс/Ипсос, което завърши преди явяването на Тръмп в съда късно следобяд през вчерашния ден, попита респондентите дали биха дали своят вот за Тръмп като президент следващата година, в случай че той бъде " наказан за тежко закононарушение от правосъдните заседатели ". Сред републиканците 45% са дали отговор, че не биха дали своят вот за него, което е повече от 35 % от далите отговор, че биха го подкрепили.

Останалите са дали отговор, че не знаят.

Запитани дали биха дали своят вот за Тръмп, в случай че той " сега излежава присъда в пандиза ", 52% от републиканците дават отговор, че не биха го създали, спрямо 28%, които настояват, че биха дали своят вот.

Тръмп разгласи, че е почтен по всички каузи против него и упреква прокурорите, че организират " лов на вещици ", който има за цел да провали акцията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР