Тракийски университет се включи в първата официална работна среща между

...
Тракийски университет се включи в първата официална работна среща между
Коментари Харесай

Тракийски университет се включи в първата официална работна среща между представители на Google и българските висши учебни заведения 

Тракийски университет се включи в първата публична работна среща сред представители на Гугъл и българските висши образователни заведения, проведена от Център за креативно образование – единствен сътрудник на Гугъл Cloud със специализация “Образование ” в България.

Официална покана за срещата получиха всички университети и колежи в България, като в диалога на 27 април се включиха 77 представители на 25 висши образователни заведения от цялата страна. Целта на срещата беше екипът на Гугъл Workspace да показа опциите за съдействие с българското висше обучение и да се показват положителни практики от организациите, които към този момент са внедрили технологии на Гугъл.

Проф. доктор Мирослав Карабалиев, дб – зам.-ректор по научна и интернационална активност на Тракийски университет Стара Загора, проф. д.ик.н. Димитър Канев – заместник-ректор на ВСУ „Черноризец Храбър“, и Стилян Минчев – УИЦ Пловдивски университет “Паисий Хилендарски ” показаха свои върхови достижения при потреблението на платформата Гугъл Workspace за образованието. И в трите университета платформата е главно средство за връзка.

Проф. М. Карабалиев, зам. ректор по научна и интернационална активност на Тракийски университет акцентира, че още преди 10 години е въвел потреблението на приложенията, предлагани от Гугъл, като наблюдава развиването на тези приложения през това време и по какъв начин въвеждането им в Тракийски университет директно е следвало основаването им от Гугъл.

Той показа и разработки на програмния език Гугъл App script, с помощта, на които се автоматизират огромна чат от дейностите като основаването на сметките на студентите и преподавателите, основаването на виртуалните класни стаи в Гугъл Classroom, употребявани в образованието в онлайн среда, календари, задачи и други След това проф. Карабалиев показва, потреблението на приложението Гугъл Meet за осъществяване на онлайн образование и методите за надзор на наличията на студентите по време на онлайн занятия.

“Тази среща беше извънредно скъпа за нас, тъй като видяхме по какъв начин, на процедура, се употребява нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета показаха и имам вяра, че то може да бъде приложено в целия свят ”, сподели Александра Станева – експерт „ Продажби ” за Гугъл Workspace в обществения бранш за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Гугъл в срещата участваха още Фрида Рьосел – началник на Гугъл Cloud за обществения бранш в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак – началник на Гугъл Cloud за промишлеността в Централна и Източна Европа.

Център за креативно образование беше показан от шефа доктор Александър Ангелов, а особено присъединяване в събитието имаше и проф. доктор Галин Цоков от Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР