Тръгва делото срещу банкера Цветан Василев.Във вторник, 14 февруари, в

...
Тръгва делото срещу банкера Цветан Василев.Във вторник, 14 февруари, в
Коментари Харесай

След 6 г. чакане: Започва делото срещу Цветан Василев

Тръгва делото против банкера Цветан Василев.

Във вторник, 14 февруари, в Софийски градски съд ще се гледа делото против банкера Цветан Василев и проведена незаконна група. 

През 2017 година ексбанкерът беше упрекнат за общо 146 закононарушения, главното от които е, че е основал и управлявал проведена незаконна група, виновна за заграбване на милиарди левове от касата на КТБ, известно като " касова липса ", излиза наяве от обвинителния акт на прокуратурата, дълъг към 15 000 страници.

Според прокуратурата общата вреда от аферата " КТБ " възлиза на 2.5 милиарда лв., които са присвоени от незаконната група на укриващия се в Сърбия Цветан Василев.

Извън схемите за кредитиране на сдружения, свързани с Василев, съгласно проверяващите, има сред 1 милиарда и 1.5 милиарда лв., които " са раздадени в пликчета, торбички и чувалчета " под формата на корупция.

В самото обобщение на прокуратурата се обобщава, че цялата " социална щета " от източването на КТБ е в размер на 3.9 милиарда лева и то като се приспадне това, което се чака да бъде събрано, пише dariknews.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР