Тръгнах си като легенда!. Това написа Златан Ибрахимович, когато остави

...
Тръгнах си като легенда!. Това написа Златан Ибрахимович, когато остави
Коментари Харесай

Когато големите напускат сцената…


" Тръгнах си като легенда! ”. Това написа Златан Ибрахимович, когато остави зад тила си Пари Сен Жермен. А в този момент е годно за футболната му кариера напълно. Големият Златан слезе от сцената… А когато огромните я напущат целият свят ги приветства в символ на почитание.

Златан Ибрахимович - роден в шведския град Малмьо в фамилията на босненски мохамеданин и хърватска католичка израства в нездрава среда. Вероятно това оказва голямо влияние при образуването на характера му. Всички през днешния ден го познаваме като нахален, праволинеен, егоистичен и от време на време нападателен. Това не му пречи обаче да цъфти на терена още от дете.

Често удрян с дървена лъжица по главата от майка си, поради пакостите, които прави, Златан бързо се ориентира към футбола, с цел да избяга от всички проблеми в фамилията. В това число кавги, бракоразвод, опиати, алкохолизъм. Хладилникът на татко му по-често е цялостен с бира, в сравнение с с храна. И футболът е спасението.

Започва в Малмьо, с цел да направи шеметна кариера в Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси. Този футболен път приключи в неделя вечер на “Сан Сиро ”, когато Златан не издържа… и го видяхме за първи път предаден на страстите.

Десетките отборни и самостоятелни награди и върхове го слагат измежду най-великите на нашето време. Имахме удоволствието да забележим популярни негови голове. Като оня против Англия със задна ножица на 14 ноември 2012 година Този гол съм го сънувал и към момента изпитвам приятност, когато го видя из архивите. Но подобен беше стилът на Ибрахимович. Нестандартните отигравания бяха неговото лого.

Огромната липса във витрината му ще бъде Златната топка. Златан имаше “късмета ” да бъде мощен във времето на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Тяхната доминация в анкетата от 2008 година досега беше нарушена единствено два пъти, когато оценката се озова в ръцете на Лука Модрич и Карим Бензема. Но персонално за мен буди неразбиране за какво най-малко един път Ибрахимович не попадна в тройката на класацията за най-хубав футболист, макар че 11 пъти попадна измежду номинираните. Най-предното му класиране беше четвъртото място през 2013 година Може би му липсваха съществени триумфи с националния тим и това го поставяше в неизгодна позиция в анкетата на “Франс Футбол ”. За милиони по света обаче Златан Ибрахимович е специфичен и всички те бяха разчувствани, когато той разгласи края на кариерата си.

️️️
— Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official)

Когато прочетох биографията му “Аз съм Златан ” разбрах какъв брой комплицирано му е било да се измъкне от заобикалящата го среда и да се трансформира в сполучлив в своята сфера. Вероятността това да се случи е 1:1 000 000. 24 години Ибрахимович доказваше, че това не е просто приказва, а може да се случи с всеки, който постави задоволително старания, който превъзмогне лишенията и компликациите. Сега неговата история е ентусиазъм за хиляди седемгодишни, които вършат първите си срещи с магията на футбола. И те стартират да мечтаят… Както е мечтал Златан на тяхната възраст с Малмьо. Неговата фантазия стана действителност. Сега ще бъде легенда…

Кралят слиза от своя престол с възприятието за изпълнен дълг към футбола и почитателите, а целият свят го приветства на крайници.

Благодарим ти, Златан!

Автор Радостин Любомиров


— Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР