Трагично е състоянието на оградата на военното поделение край „Ялта“.Това

...
Трагично е състоянието на оградата на военното поделение край „Ялта“.Това
Коментари Харесай

Какво е състоянието на военното поделение в Русе?

Трагично е положението на оградата на военното отделение край „ Ялта “.

Това не е вест, тъй като положението ѝ от години от ден на ден и повече се утежнява, предава. От страната на жп линията тук-там тя се държи просто „ на магия “ и е рискова за преминаващите оттова.

В годините са правени поправки и укрепвания, само че единствено на обособени сектори и оградата е замязяла на самобитен Франкенщайн – комбинация от материали, които в продължение на 300 метра се сменят и редуват. На някои места са изливани специфични бетонни опори, които да спрат наклоняването й.

Следват тухли, които са много изронени и са се отворили големи дупки. В различен сектор е сложена елементарна телена мрежа и след това още веднъж следват железни пана с предупредителни мъчно четими табели и бодлива тел. Причините за последователното разрушение на оградата и окаяното положение са относително ясни. При дъждове там няма дренаж и отводнителна система, при което се образуват големи локви, които проникват в основата.

Тъй като има здания, които също оформят част от оградата, прозорците им към земята са бетонирани, с цел да се ограничи навлизането на вода. От друга страна, може да се забележи, че оградата се накланя не към вътрешността на поделението, а към пътя. Причината за това са големите дървета, поникнали наоколо до оградата. Техните корени с течение на времето подкопават и накланят зида. През предходната година са правени опити част от тополите да бъдат орязани и окастрени, само че дейностите са прекратени.

В момента, когато тематиката за българската войска още веднъж е на дневен ред, положението на оградата на настоящо военноподеление е много показателно. Многократно са отправяни претенции към Военното министерство за подсилване на оборудването и нека това се случи, преди някой да пострада.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР