Трагичният случай със загиналото дете след токов удар в София

...
Трагичният случай със загиналото дете след токов удар в София
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Вероятно причината за смъртта на детето е друга

Трагичният случай със починалото дете след токов удар в София стана мотив за коментар от енергийния министър и депутатите от отрасловата парламентарна комисия, съобщи Българска национална телевизия.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отхвърли повода за случая да е протекъл ток по металната рамка на шахтата.

" Аз съм електроинженер и на мен ми звучи много неуместно железна рамка, която е върху земята, да удари по някакъв метод, да порази по някакъв метод човек, който стъпва върху нея. Това просто опонира на законите на електротехниката, евентуално има нещо друго. Нека да получим по-пълна информация ", съобщи Симеонов.

Според Таско Ерменков от Българска социалистическа партия въпросът за отговорността е явен, откакто през 2016-а болничното заведение е сключила контракт за създаване на двата павилиона, които обаче след това не били узаконени.

" 2018-а година тогавашният кмет стартира процедура за насилственото им премахване, тъй като няма документи те да са въведени в употреба и въпросът е, за какво 2021 година се случва този случай и за какво от 2018 до 2021 година тези павилиони не са разрушени ", разяснява Ерменков.

Министърът на енергетиката Теменужна Петкова е уверена, че би трябвало да се обърне в допълнение внимание на подобен вид инфраструктура.

" Нека да изчакаме съответните способени органи да приключат с инспекцията и тогава ще обмисляме може би и последващи стъпки, свързани с тази инфраструктура, тъй като виждате до какъв сериозен случай и до каква покруса докара това нещо ", сподели министър Петкова.

И министърът, и депутатите изрекоха съболезнования на фамилията на починалото момче, приключи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР