Трагедията с горските пожари в Австралия обедини и животните. Кучета

...
Трагедията с горските пожари в Австралия обедини и животните. Кучета
Коментари Харесай

Кучета спасяват коали и други животни от пожарите в Австралия

Трагедията с горските пожари в Австралия сплоти и животните. Кучета се включиха в спасяването на коали, наранени от бедствието.

" Коала! Търси! ". Тези думи са задоволителни, с цел да накарат 4-годишния спрингер шпаньол на име Тайлър да се втурне измежду изгорялата гора, с цел да търси ранени коали, които са едни от най-многобройните жертви на огъня.

" С Тайлър търсям коали от три години по цялото източно крайбрежие на Австралия. Тя е подготвена да ги надушва по козината и екскрементите им. ", изяснява професионален треньор на кучета Райън Тейт.

Кучетата, особено подготвени да търсят редки животни, се трансфораха в един от основните принадлежности в битката с огненото злополучие.

" Досега Тайлър е разкрила осем животни в изгорели площи. Някои от тях са изпратени в профилирани лечебни заведения за лекуване и грижа, а за други е преценено, че са във форма, в сигурност и в положителни региони. ", споделя треньорът ѝ.

Тайлър е подготвена да намира освен коали, а също лисици, котки, мишки и зайци. Научена е да ги разграничава и да търси единствено тези типове, които са цел на търсене.

Горските пожари, които бушуват в Австралия от месеци лишиха живота на над един милиард животни и унищожиха земи колкото площта на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР