Трагедия в Пловдив13-годишното дете е открито от родители сиДобър ученик,

...
Трагедия в Пловдив13-годишното дете е открито от родители сиДобър ученик,
Коментари Харесай

Шестокласник отне живота си след училище

Трагедия в Пловдив
13-годишното дете е намерено от родители си

Добър възпитаник, нямаше проблеми, сподели пред “Труд news ” шефът на ОУ “Душо Хаджидеков ” Грозденка Николова

Шестокласник се е самоубил в дома си в Пловдив във вторник, откакто се прибрал от учебно заведение. Момчето е открито от родителите си. По случая работи полиция и прокуратура, като към момента не е ясна повода за гибелта на детето. Една от версиите е, че Кристиян е получил двойка по математика, което го е разстроило, тъй като бил първенец. Излязъл от часове и тогава за последно бил забелязан от съучениците си.

“Трагедията е огромна, проверяваме аргументите за самоубийството на момчето, само че няма данни за насилствена гибел ”, уточни районният прокурор Петър Петров. Днес родители описаха, че съучениците на 13-годишното момче отхвърлят да влязат в клас, тъй като са доста смутени, а от учебното заведение му излязоха с малко известие - “С огорчение оповестяваме, че през вчерашния ден в следобедните часове, в дома си, умря наш възпитаник. До края на образователната година отменяме присъединяване си във всевъзможни празнувания и тържества. Светла памет! ”

Не е имало никакви признаци за крайната постъпка на детето. То е било добър възпитаник, като не е имало проблеми в учебно заведение, изясни пред “Труд news ” шефът на ОУ “Душо Хаджидеков ” Грозденка Николова.

“Първоначално цялостен екип от психолози работи с учениците от класа на момчето, както и външни психолози. Веднага по-късно ще те ще работят и с други класове - с всички деца в учебно заведение, несъмнено ”, изясни още Николова. Тя уточни, че не знае дали двойка по математика е причина за нещастието, каквато информация бе публикувана по-рано през днешния ден. “Не мога да кажа доста детайлности, води се полицейско следствие, не съм наясно с доста от нещата ”, призна тя.

От Регионалното ръководство на образованието в Пловдив (РУО-Пловдив) също споделиха, че чакат информация. “Имаме отчет за случая. Причината за настъпилата гибел на детето не е ясна, води се полицейско следствие. И ние изчакваме сега. Би следвало шефът незабавно да включи екипа от психолози за поддръжка на децата, това е шокиращо и толкоз извънредно нещо. Не би следвало да има прекратяване на образователния развой ”, обясниха от РУО пред “Труд news ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР