Трагедия - 2-годишно момиченце почина след преглед и манипулации във

...
Трагедия - 2-годишно момиченце почина след преглед и манипулации във
Коментари Харесай

5 часа са се борили за живота на 2-годишното дете във Велико Търново

Трагедия - 2-годишно момиченце умря след обзор и операции във великотърновската болница и отвод на родителите му за хоспитализация. Окръжна прокуратура проверява случая, като най-вероятната причина е задавяне с храна.

В понеделник в Спешна помощ във Велико Търново е признато 2-годишно дете със признаци на стомашно-чревна вирусна зараза, придружавано от татко му и баба му. Изпратено е в детско поделение на регионалната болница.

" Качваме се горе, доктор Точков удари една инжекция на дребната, пооправи се, попита ме дали ще остана, само че аз му споделих: " Не ", показа бабата на детето - Стефка Панайотова пред Bulgaria ON AIR.

" Прибра се детето, беше игриво, нямаше нищо. Дадохме ѝ пюре, сподели на баба си: " Ам, ам ", съжалихме я първия път, не искахме да ѝ даваме, само че след това ѝ дадохме ", разяснява майката на момиченцето - Данка Ангелова.



Два часа по-късно обаче, положението на детето се влошило и околните му още веднъж се върнали в детско поделение. Там екип от експерти близо пет часа се борили за живота му.

От болничното заведение във Велико Търново прецизираха в специфична позиция, че детето е било интубирано, а лекарите аспирирали от дихателните му пътища стомашно съдържимо.

" Вземаха детето, сложиха го в интензивното, до последно имаше пулс. След 02:30 ч. какво вършиха и бъркаха на детето в устата, с какви маркучи, в 04:05 ч. докторите излязоха, махнаха си ръкавиците и споделиха: " Почина ", добави бабата.

Това е първото дете на фамилията.

От болничното заведение са алармирали Окръжна прокуратура за случая, където е заведено досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР