Трафикът на ГКПП-Кулата цял ден е много интензивен. Сутринта опашката

...
Трафикът на ГКПП-Кулата цял ден е много интензивен. Сутринта опашката
Коментари Харесай

На границата с Гърция: Хоро се вие около тапата с коли

Трафикът на ГКПП- " Кулата " през целия ден е доста натоварен. Сутринта опашката от чакащи коли беше към 7 км и прекосяването ставаше доста постепенно. Следобяд колоната беше сведена до към 2 км.

За да не се получава скупчване на самия граничен пункт, колите се стопират на към километър и половина преди границата. От гръцка страна работят 3 гишета, в делнични дни те са единствено 2. От българска страна работят всички гишета, заяви Българска национална телевизия.

Заради " тапата " гледката в региона беше на излезли от колите хора, които се разхождат по шосето и на деца, играещи с топка към тях. Някои от тях даже извадиха плажни чадъри. В един миг пък група дами се хванаха на хоро край колите.

Само 2 километра преди пункта, малко преди да бъде пропуснат наоколо до границата, Михалис от Румъния описа пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че чакането е траяло близо два часа. Той показа, че всяка година почива в Гърция, само че до момента е пътувал със аероплан. Тази година на отмора със брачната половинка си и бебето им, по тази причина са решили да пътуват с кола. Категоричен е обаче, че за идната отмора не би тръгнал с автомобил, написа Пиринско.

Като непредвидена обстановка дефинираха прекосяването в Гърция и хора от последните коли на опашката. Михайл Пурта от Румъния описа, че всяка година при пътешестване до гръцките плажове, му се е налагало да чака на граничните пунктове. По думите му обаче този път ще се наложи да чака повече, в сравнение с при предходните му пътувания.

Очаква се трафикът на граничния пункт да бъде натоварен през целия ден. На влизане в Гърция българските жители, които пътуват с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа или документ за имунизация против Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни, оповестяват от Главна дирекция " Гранична полиция ". Пътуващите могат да показват и документ или позитивна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на болестта, посочена в него, който е публикуван от оторизиран орган в сходство с националното законодателство на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език.

От през днешния ден Гърция позволява български жители и с документ за отрицателен резултат от бърз антигенен тест за Ковид-19 на книжен притежател, заяви гръцкото Министерство на туризма, представено в известие от Министерство на външните работи. Документът би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за показване на удостоверения за PCR или бърз тест, или уверение за преболедуване към този момент ще важат за навършилите 12 години, а не както до момента - за навършилите 6.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР