Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход

...
Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход
Коментари Харесай

Интензивен трафик на всички гранични пунктове към Гърция

Трафикът е натоварен за леки коли на вход и излаз на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, оповестяват от " Гранична полиция ".

Информация от ГДГП за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове:

Границата с Гърция:
ГДГП предлага на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ".

През гранични пунктове " Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия:
Трафикът е натоварен на вход за леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.

Граничните инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " се правят на 8 работни места за влизащи леки коли, което е цялостният потенциал на пункта. На " Калотина " се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация на пункта. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

За да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт " Брегово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци ".

Границата с Румъния:
Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ", и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " на излаз за товарни коли и за леки коли на всички пунктове на вход.

До 18.08.2023 година Национална компания „ Пътна инфраструктура “ на Румъния ще прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюргево “, влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ при излизане от България ще се реализира на старите трасета. Тази краткотрайна организация, поради по-малкия брой трасета за прекосяване, ще докара до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 година през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник, ограничаването е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / " Липница “ и „ Крушари " / " Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Република Северна Македония:
Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция:
Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР