Трафик НюзМайка на първокласник от Пловдив изрази възмущението си, че

...
Трафик НюзМайка на първокласник от Пловдив изрази възмущението си, че
Коментари Харесай

Една българска майка се пита: Това ли трябва да учат децата ни в училище

Трафик Нюз

Майка на първокласник от Пловдив изрази възмущението си, че децата в учебно заведение учат приказката " Добрият ром “.

Реакцията си от този факт тя споделя в обществената мрежа Facebook. Според Ивелина  не е редно децата да учат подобен вид творби в часовете по литература и че това е изкуствено измислена приказка.

В обществената мрежа тя е написала, че имаме задоволително доста български национални приказки, върху които децата да разсъждават и да се учат на полезности.



Реакцията й от ексцентричната приказка провокира всеобщо неодобрение и мнения на родители на третокласници, но… единствено за 15 минути. Тъй като обявата на Ивелина е била свалена от админите на Facebook.

Като отговор тя е получила, че казаното от нея опонира на етичните правила на общността и че употребява езика на омразата. В коментара си за приказката за положителния ром пловдивчанката твърди, че не е споменавала нищо, което да бъде обект на расизъм или пък е употребила езика на ненавист. Но и тази аргументация получава отвод обявата да бъде върната, макар обяснението, че разбиране като ромска национална приказка и ромско национално творчество не съществува.

Коментарът на Ивелина е бил споделен от доста нейни другари и други консуматори на обществената мрежа. Но е бил премахнат след свалянето на нейната обява. Сестра й обаче е съумяла да направи фотография, която е споделила, и до този миг не е отстранена.



Какво споделя Ивелина Каймакамова за приказката „ Добрият ром “ и дали тя има място в учебниците, вижте във видеото:



СНИМКА: Facebook

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР