trafficnews.bgEдно момиче на 13 –години от град Брезово, Пловдивска област

...
trafficnews.bgEдно момиче на 13 –години от град Брезово, Пловдивска област
Коментари Харесай

13-годишна от Брезово бременна в 7-я месец, бащата на детето е 16-годишния й брат


trafficnews.bg

Eдно момиче на 13 –години от град Брезово, Пловдивска област е бременно. Тя е от ромски генезис и към този момент е в седмия месец.

Вероятно множеството от читателите ни ще махнат ръка и ще кажат, че не е вест, защото това е общоприетата възраст, на която доста девойки от този етнос стават майки. Фактът, че бъдещето дете е плод на кръвосмесителна връзка – бащата е 16- годишният брат на девойчето – несъмнено също няма да ни шокира.  Инцестът също е постоянно срещано събитие в общността. Певицата Софи Маринова, която известно време живя на фамилни начала с доведения си наследник, бе прегледен образец.

Всъщност новината не е пикантерията, че 13-годишна е забременяла от брат си, а това, че нито една от институциите, които би трябвало да се заемат с казуса, до момента най-малко, не са го създали. Разбира се, информацията може да не е стигнала до полицията или обществените служби на общината, само че пък в дребното градче и в частност в махалата, това е обществена загадка.

Сексът с малолетни, т.е. с лица, ненавършили 14 години, се преследва от закона. Затова прокуратурата образува досъдебно произвеждане против 16-годишния татко, за който законът планува от 2 до 6 години затвор. Най-вероятно обаче той ще се размине с пробация, в случай че въобще стигне до съд.

Факт е, че в ромските общности могат да се открият най-разнообразни форми на блудничество. Женят се братовчеди, не са редки случаите сред доста близки родственици – татко с щерка, или сред брат или сестра както е в тази ситуация. Интимни връзки сред родители и деца по никакъв начин не са табу. За сметка на това обаче контрацепцията е считана за грях и по тази причина резултатите са налице.

Опасните връзки са в основата на многочислените раждания на деца с генетични увреждания и малформации. Тази „ традиция ”, която в ромските семейства се толерира, а останалите, в това число и институциите,  си затварят очите за нея, води освен до раждане на огромен брой деца с увреждания, само че и до смяна на целият генофонд на нацията, безапелационни са учени от Българска академия на науките.

Ако в едно българско семейство раждането на дете с малформация е покруса, то за мнозина цигани  това е спомагателен източник на приход – обществени помощи и впрочем добавки.

Прокуратурата непрестанно образува каузи против малолетни и има наказани за съвкупление с малолетни, само че те рядко завършват с присъда по-различна от пробация. Което по никакъв метод не въздейства върху тази ромска „ традиция ”.

Борбата с тази традиция е оставена в полето на разнообразни фондации и сдружения, финансиране от интернационалните организации. През лятото да вземем за пример фондацията от Куклен   " Инди Рома " стартира акция в Пловдив и района против ранната бременност на малолетни майки от ромски генезис. Според статистиката на фондацията  близо 80% от младите ромки, които подписват брак, са под 18-годишна възраст, всяка трета е необразована и не може да учи. Кампанията е част от план на стойност 1 077 495 лв..

Програмата обаче явно не е стигнала в точния момент до 13 – годишната ромка, която скоро ще стане майка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР