Traffic newsПовече от 5 години тя е търпяла агресията му,

...
Traffic newsПовече от 5 години тя е търпяла агресията му,
Коментари Харесай

Мъж пребива системно жена си в Пловдивско, отърва се с 1000 лева глоба

Traffic news

Повече от 5 години тя е търпяла експанзията му, псувните, обидите и жестоките удари

Мъж от пловдивското село Кръстевич редовно пребивал дамата, с която живее на фамилни начала.

Той я ритал, псувал и удрял с юмруци всякога, когато бил използвал алкохол, написа Трафик Нюз.  За домашното принуждение мъжът е бил измамен под отговорност, само че вместо присъда получил само финансова глоба.

Ударите почнали преди 5-6 години, когато жителят на Кръстевич изгубил татко си. В къщата той живеел с жена си, сина им и майка си. След кончината на родителя си, мъжът почнал все по-често да използва алкохол. Пиян,той ставал нападателен и постоянно предизвиквал фамилни кавги. Стигало се до съществени разправии, съпроводени с псувни и обиди, а след време и с плесници към половинката си. Тормозът зачестил, а ударите ставали все по-ожесточени. Шамарите станали юмруци, а контузиите все по-сериозни.

Така в края на месец май избухнала следващата свада. Мъжът се прибрал пиян. Вкъщи той пил още концентрат и почнал да се заяжда с околните си. Пръв, абсурда отнесъл синът му. Последният обаче в яростта си напуснал стаята, а експанзията на пияния се насочил към дамата, с която към този момент 20 години дели един покрив.

Опитал се да я хване за гушата, само че като не съумял, почнал да хвърля по нея предмети, да я псува и да я наскърбява. Внезапно взел пръчка и протегнал ръка да удари с нея, само че тя се предпазила с ръка. Още по-ядосан, мъжът почнал да я постанова с юмруци в главата и гърдите. Синът му се прибрал в този миг, разтървал ги и повикал полиция. Майка му била с голям брой контузии и се наложило да посети болница.

В лечебното заведение било установено, че дамата е с оток на долната челюст, кръвонасядане по шията и гърдите, както и охлузване.

На потърпевша е била направена съдебномедицинска експертиза, с която тя подала тъжба. Срещу мъжа й била стартирана инспекция и не след дълго бил притеглен като обвинен.

Пред органите на следствието, а и пред съда, насилникът признал виновността си. Той споделил, че не е нападателен човек, само че употребявайки алкохол ставал „ различен човек ”.

Той бил изправен пред Районен съд. След признание на виновност той се сдобил и с присъда. Бил приет за отговорен, само че заради редица смекчаващи виновността условия бил освободен от наказателна отговорност. Той получил само финансова глоба и то в най-малък размер, а точно 1000 лв..

Всяка година броя на жертвите на домашно принуждение пораства. Според статистиките, Пловдив е градът с най-вече регистрирани случаи у нас.

През миналата година общият брой на случаите са 427. Делата пък са 234, които са завършени за година. От статистиката може да се каже, че 95% от пострадалите са дами. Мъжете пък са най-вече възрастни хора.

Има и случаи на гибел след систематичен тормоз. В правосъдна фаза в пловдивския съд е случай, в който жена е поставила завършек на живота си в резултат на домашно принуждение.

Двамата живеели дружно в село Ръжево Конаре, а физическото и психическото принуждение над дамата траяло от 2014 година до 2017 година.

През това време мъжът се отнасял грубо със брачната половинка си, като я биел в лицето и тялото.

Жената направила два опита да постави завършек на живота си като изпила огромно количество медикаменти и препарат за растения, само че лекарите съумели да я спасят. На 13 май, 2017 година тя се обесила на дърво в околност до селото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР