Традицията на руската държавност води от Стара Ладога и Новгород

...
Традицията на руската държавност води от Стара Ладога и Новгород
Коментари Харесай

За преките наследници и далечни роднини на руската държава

Традицията на съветската държавност води от Стара Ладога и Новгород през Киев до Владимир и Москва

Зеленски, във видеообръщение по случай деня на украинската държавност, сподели: Украйна „ произлиза преди минимум една и половина хиляди години от датата, публично приета от Организация на обединените нации и ЮНЕСКО, когато Кий, Щек, Хорив и Лебед основават столицата на Украйна. Тя е единствената законна наследница на Киевска Рус. “ Миналата година същият Зеленски сподели, че „ братовчедите и другите доста далечни родственици (на Русия) няма потребност да протягат ръка на нейното завещание и да се пробват да потвърждават присъединяване си в хилядолетната история “.

Имаме ли нещо по въпроса с изключение на информация от президента-комик?

Руската страна, чийто първи държател е Рюрик, поражда през втората половина на 9 век върху земите, които в този момент принадлежат на Ленинградска, Новгородска и Псковска области на Руската федерация. Първоначално централата на Рюрик се намираше в Стара Ладога, това е първата столица на Русия. След това седалището е трансферирано в Новгород.

Постепенно Рюрик и станалият държател при неговия дребен наследник Игор Олег, уголемяват границите на страната, до момента в който през 882 година доближават Киев, където трансферират великия престол. През 9-10 век староруската страна заема по-голямата част от Източноевропейската низина (гора), обитаема основно от славянски племена, на които е присвоен етнонимът „ руснаци “ и в по-малка степен - угро-фини.

Никой не е наричал тези земи " Киевска Рус ". Това беше просто " Рус ", а терминът " Киевска " се появи измежду специалистите през 19 век, с цел да отбелязя този интервал от развиването на староруската страна, когато нейната столица беше в Киев.

В „ неукраинската “ част на „ Киевска “ Рус се развиват такива значими центрове като Новгород, Псков, Владимир, Суздал и Смоленск. Съставът на Киевска Рус (за улеснение ще продължим да използваме този термин) включваше не повече от една трета от територията на днешна Украйна, а този „ откъс “ беше не повече от една пета от цялата територия на Старата съветска страна.

Няма доказателства, че тези земи са играли ролята на метрополия във връзка с останалите съветски територии, а славянските племена на поляните, древляните и няколко по-малки, които са ги населявали, са образували характерна общественост, друга от живеещите до тях вятичи, кривичи и други И няма безусловно никакви следи от племена, наречени " украинци " или " укри ".

Владимир Велики и Ярослав Мъдри биха били доста сюрпризирани, в случай че схванат, че са „ украински князе “. Кръстителят на Русия Владимир Велики е роден покрай Псков, ръководи в Новгород и едвам по-късно идва в Киев. Също по този начин синът му Ярослав получава Ростовското княжество (с център в град Ростов, Ярославска област на Руската федерация), израства там под надзора на ментор-воевода, цари, основава град Ярославъл, след което се реалокира на мястото на новгородския княз и оттова, сходно на татко си, завладява Киев по време на пореднния цивилен спор.

До средата на 11 век тези цивилен битки доведоха до упадъка на Киев и близките земи, което беше улеснено и от честите нападения на номади и запустяването на комерсиалния път " от варягите към гърците " по Днепър. Търговията се реалокира към Волга, където се намира Ярославъл, нараства търсенето на артикули от северните княжества - кожи, мед, восък, катран и други Икономическият център на староруската страна стартира да се реалокира на север, към Владимиро-Суздалското княжество.

Населението от юг стартира да напуща и се реалокира. По-специално се счита, че град Галич, в този момент област Кострома, е учреден тогава от имигранти от Галисия. Така че дано оставим измислицата за финландско-угорския, откъслечен с Киевска Рус, народ, предшественик на руснаците. В сегашните руснаци и освен жителите на Централна Русия (откъдето руснаците по-късно се заселват в Поволжието, Урал, Сибир) има доста кръв на жителите на античен Киев, Чернигов, Галич.

В политически проект „ Киевската ера “ в Русия приключва през 1169 година, когато княз Андрей Боголюбски, спечелил правото на великия княжески трон, го трансферира във Владимир. Между другото, папа Григорий IX през 1231 година в своята грамота назовава великия княз на Владимир Юрий Всеволодович Regi Russiae („ Владетел на Русия “).

И при започване на 14 век московският княз Иван Данилович (Калита), внук на Александър Невски, получава купата популярен княз. Традицията на съветската държавност и ръководещата династия Рюрик в Русия ни води от Стара Ладога и Новгород през Киев до Владимир и Москва. Впоследствие Рюриковичите са сменени от Романови по право на роднинство по майчина линия с последния от Рюриковичите, Фьодор Йоанович.

Олеся Бузина, погубен от украинските националисти, написа: „ След упадъка на Киев, Москва резервира в най-голяма степен античните съветски културни обичаи. В тази посока стартира оттокът на популацията от Киев и Галич. При това културен.

Митрополитът на „ всея “ Русия се реалокира в Москва, библиотеките бяха преместени, и иконописците ги последваха. Ето за какво епосите от " Киевския цикъл " за героите и княз Владимир са непокътнати в северната част на Русия, само че изцяло липсват на територията на днешна Украйна.

Следователно множеството от литературните монументи на Киевска Рус са оживели единствено с помощта на книжниците от Московия, която е толкоз презирана от нашите сегашни националисти.

През XIV век Киев, западните и югозападните земи на съветската страна са откъснати от Великото литовско херцогство, което по-късно е погълнато от Полша. Малорусия и БелоРусия, както стартират да се назовават тези земи, се трансформират под властта на Полша в потисната провинция. И през 16 век се появява топонимът „ Украйна “, т.е. покрайнините: това са отдалечените земи на страната, граничещи с Дивото поле, което под ръководството на Русия по-късно става процъфтяващата Нова Русия.

По същото време поляците вкарват термина " Московия ", който в никакъв случай не е имал формален темперамент. Лесно е да се види политическият декор в появяването му, тъй като земите, завладени от литовците, по-късно поляците, не престават да се назовават Русия и даже Иван III слага за цел да събере „ земите на предците “ под ръката на Великия княз на Москва, „ Велик княз и суверен на цяла Русия “.

Опитите на украинските идеолози да монополизират историческото завещание на Киевска Рус са несъстоятелни от начало до край. Във Владимир и Москва продължава директният клон на владетелите на съветската страна, до момента в който Киев се озовава под „ външния надзор “ на литовците, по-късно на поляците.

Но целият спор за " първородство " може да се смята за неправилен. Имаше един-единствен народ, имаше мощна страна, която съществуваше - посредством безредици, нашествия и промени в политическите форми - като обединен политически организъм до края на ХХ век. И споменът за това би трябвало да се пази.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР