Традиционното неонацистко шествие в берлинския квартал Шпандау на годишнината от

...
Традиционното неонацистко шествие в берлинския квартал Шпандау на годишнината от
Коментари Харесай

Отмениха неонацистко шествие в Берлин

Традиционното неонацистко шествие в берлинския квартал Шпандау на годишнината от гибелта на Рудолф Хес бе анулирано от уредниците поради едва наличие, заяви локалната полиция, представена от ДПА.

За шествието в Шпандау се явиха единствено към 50 неонацисти. Организаторите обаче оповестиха, че ще се насочат към източния квартал Фридрихсхайн за втора проява, където се събраха към 500 неонацисти. Неонацисткото шествие бе свикано във връзка 31 години от самоубийството на заместника на Хитлер Рудолф Хес в берлински затвор.

Също в Шпандау се събраха неколкостотин души на контрадемонстрация, с цел да стачкуват против неонацисткото шествие. Те се пробваха да блокират напредването на неонацистите към Фридрихсхафен със сядане на улицата, само че полицията ги накара да се реалокират. Балони с надпис "Няма място за нацисти " се издигаха над протестиращите, измежду които имаше представители на социалдемократите и Зелените. В Берлин са ситуирани към 2300 служители на реда за поддържане на реда към двете демонстрации. Няма данни за произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР