Традиционно, за четвърта поредна година, Българо-американската асоциация (БАА) декорира дърво

...
Традиционно, за четвърта поредна година, Българо-американската асоциация (БАА) декорира дърво
Коментари Харесай

В центъра на Чикаго дърво се превърна в шарена мартеница

Традиционно, за четвърта поредна година, Българо-американската асоциация (БАА) декорира дърво в центъра на Чикаго, с цел да го трансформира в шарена мартеница, оповестява Eurochicago.com.

То е украсено с неповторими, ръчно направени мартеници, които и Вие също можете да видите. Достатъчно е да сте в центъра на града и да посетите или минете около изложбените зали на Art Institute of Chicago. Дървото-мартеница се намира на метри по на юг от института – на Michigan avenue, сред Jackson и Van Buren

За следващ път българите в Чикаго реализираха „ Проект Мартеница “, основан от неофициално съдружие на български емигранти, за разпространяване на етническия бит на мартеничките по всички континенти. Целта на плана е основаване на позитивен облик на България, свързван с културата и традициите ни, който да възпитава младото потомство български емигранти в духа на националните полезности.

Идеята за накичване на дървета като мартеници е на художника Mариян Миланов от Стара Загора, който още в далечната 1992 година декорира дървета в централните елементи на огромните български градове.

В чужбина „ Проект Мартеница “ започва в Бризбeйн (столицата на австралийския щат Куинсланд) през 2011 година. Асоциацията на българите в града получиха позволение и поддръжка персонално от кмета на двумилионния град.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР