Традиционно EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на

...
Традиционно EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на
Коментари Харесай

EVN България съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни


Традиционно EVN България предлага няколко къси и практични стъпки на своите клиенти, които възнамеряват по-дълго неявяване от вкъщи по време на коледните и новогодишни празници. Стъпките целят да осведомят клиентите за факторите, които въздействат на тяхното ползване на електрическа енергия, даже и при неявяване от вкъщи. Стъпките включват:

Изключете всички електроуреди, които не е належащо да работят във Ваше неявяване. Важно е да се знае, че уреди като ледник или фризер, които не постоянно е уместно да се изключват, ще продължат да употребяват електрическа енергия.

Изключете от щепсела уреди като тв приемник, аудио-уредба и екран, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия.

Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия парцел.

Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

Ако във Ваше неявяване няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещаване на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в комфортно време.

ЕVN България припомня, че обичайно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия. Тази наклонност става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Регистрираните по-ниски температури и по-трайно захлаждане от началото на декември са причина за по-висока консумация на електрическа енергия от семействата по отношение на ноември. В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на метода си на ползване, което би дало непосредствено отражение в цената на неговата фактура за електрическа енергия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР