Традиционно добрите отношения с Русия, с които доскоро се хвалеше

...
Традиционно добрите отношения с Русия, с които доскоро се хвалеше
Коментари Харесай

Сръбски медии: Вучич изхвърли проруските министри от правителството

Традиционно положителните връзки с Русия, с които до неотдавна се хвалеше властта в Сърбия, в този момент ще бъдат подложени на тестване. Такова умозаключение може да се направи след оповестяването на новия състав на сръбското държавно управление, от който са „ изчистени ” съветските фрагменти. Отказът на авансово оповестеното посещаване на и подписването на контракта във Вашингтон явно способства за укрепване на връзките сред двете страни и продължава да отдалечава държавното управление от Москва, написа белградският портал „ Нова.рс ”.
Решението на да понижи от 5 на 2 министерските кресла на съдружния си сътрудник в държавното управление – Социалистическата партия на Сърбия (СПС) на, е последният удар върху „ съветските играчи ” в държавното управление, се твърди в материала.
 Дачич: Нямам предпочитание за изпълнителна власт Дачич: Нямам предпочитание за изпълнителна власт
Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич съобщи през днешния ден, че в политическата си кариера е заемал няколко министерски позиции, че е че...
Че отдалечаването от Москва е реалност, демонстрира и незнайната орис на някогашния министър без сектор, отговарящ за нововъведенията Ненад Попович, който при предходния кабинет се смяташе за един от най-приближените до Кремъл.
Министърът за строителство, превоз и инфраструктура Зорана Михайлович, която Русия счита за „ човек на Съединени американски щати ”, ще поеме Министерството на енергетиката на мястото на Александър Антич от СПС, което се пояснява като още един ход в посока отдалечаване на Белград от Москва.
Във Вашингтонския контракт, подписан в наличието на президента, се споделя, че ще диверсифицират своите енергийни запаси, което е непосредствено отклоняване от Русия.
Предвид обстоятелството, че Москва и Вашингтон от години се състезават за въздействие върху Балканите, неотдавнашното решение на съветския президент Владимир Путин да не реализира авансово оповестеното посещаване в Белград се пояснява като сигнал до сръбските управляващи, че има проблеми и връзките сред двете страни не са „ идилични ”, каквито бяха по-рано.
 Руското военно министерство отваря посланичество в Сърбия Руското военно министерство отваря посланичество в Сърбия
Сръбското министерство на защитата заяви през днешния ден, че е стартирала процедура за основаване на посланичество на съветското министерство на...
В коментар за портала външнополитическият наблюдаващ Бошко Якщшч показва, че договорът във Вашингтон, с който Сърбия за първи път публично отстъпи от Русия, несъмнено е оказал въздействие върху съставянето на новото държавно управление.
„ Въпреки че управляващите в Сърбия желаят да показват оповестеното посещаване на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров като доказателство за положителните връзки, нещата не стоят по този метод. Той идва по противоположни подбуди и с желание да поправи прекъснатите връзки. Намерението му е от диалозите с управляващите в Сърбия да получи информация, доколко съветското въздействие ще продължава да работи през идващия интервал ”, прецизира Якшич.
Според специалиста, сръбското държавно управление не може да си разреши лукса за по-нататъшно утежняване на връзките с Русия и през идващия интервал ще се опита да компенсира нанесените вреди.
Сърбия ще продължи да повтаря, че в никакъв случай няма да вкара наказания против Русия и че има интерес от развиване на икономическото съдействие с Москва. Факт е, че въздействието на Кремъл върху Сърбия е лимитирано и че наличието на Вашингтон е по-осезаемо. Вучич ще би трябвало да изясни на, за какво е отстъпил пред Съединените щати, счита Бошко Якщшч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР