Традиционният военен парад на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж за националния

...
Традиционният военен парад на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж за националния
Коментари Харесай

Военният парад в Париж на 14 юли няма да се състои

Традиционният боен церемониал на бул. "Шан-з-Елизе " в Париж за националния празник на Франция 14 юли тази година ще бъде сменен от гала на площад "Конкорд " поради провокираните от епидемията от ковид санитарни ограничаващи ограничения, заяви френското президентство, представено от Франс прес.

Тази година празникът ще се означи с военна гала, на която ще се отдаде респект и към здравните служащи. В нея ще има 2000 участници и към 2500 посетители при спазване на разпоредбите на физическо разграничаване, посочи Елисейският замък.

Военният церемониал по Шанз-Елизе е най-старият в Европа. За първи път се е провел преди 139 години и обичайно минава от Триумфалната арка до площад "Конкорд ".

Крепостта Бастилията била издигната през 1382 година като барикада на подстъпите към столицата, само че скоро се трансформирала в затвор за политически пандизчии. За доста генерации французи крепостта е била знак на всевластието на краля и безспорната монархия в страната. Съществуването й продължава малко повече от 400 години и през нея са минали Франсоа Ларошфуко, Пиер Огюстен Карон де Бомарше, Волтер и други известни персони.

На 14 юли 1789 година Бастилията завладяна от разбунтувалите се жители на Париж, с което стартира Великата френска гражданска война. След това е разрушена, а през днешния ден на нейното място се намира съвременна оперна постройка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР