Традиционният великденски козунак беше раздаден и тази година в Пловдив

...
Традиционният великденски козунак беше раздаден и тази година в Пловдив
Коментари Харесай

Празничната програма за Великден в Пловдив предлага вкусен козунак, детски празник и концерти

Традиционният великденски козунак беше раздаден и тази година в Пловдив на площад " Стефан Стамболов ". Стотици пловдивчани получиха парче от козунака, в който майсторите са вложили повече от 250 кг брашно. 
Празничното утро беше отдадено на децата, които се включиха в разнородни надпревари и получиха доста награди. Малчуганите се вълнуваха най-вече от надпреварите за най-красиво и най-здраво яйце и не пропуснаха да поздравят всички за празника. Заредени с положително въодушевление бяха и родителите им:  " Голяма е страстта. Днес участваше във всички надпревари още от сутринта от рано. Много се вълнува ", показа една от майките.

За положителното въодушевление на всички, избрали да са дружно в центъра на града, не престават концертите на детски обединения. А в утрешния ден известни типичен мелодии ще  огласят центъра на Пловдив - емблематичните стълби на " Каменица " ще се трансфорат в сцена, на която ще излязат няколко генерации музиканти. 
Студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и музикантите от Държавната опера - Пловдив ще изпълнят богата стратегия под диригенството на маестро Константин Добройков. На намерено ще прозвучат известни творби от Моцарт, Бах, Щраус и Пиацола, въодушевени от пролетта.

                 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР