Традиционните празненства започнаха днес в Ерусалим, като процесия потегли за

...
Традиционните празненства започнаха днес в Ерусалим, като процесия потегли за
Коментари Харесай

Без туристи и поклонници: Започнаха коледните празненства в Йерусалим

Традиционните празненства започнаха през днешния ден в Ерусалим, като върволица потегли за Витлеем по обяд. Празненствата се организират на фона на наложените поради ковид ограничавания за втора поредна година. За да възпре разпространяването на новия вид Омикрон, Израел затвори границите си за чужденци при започване на месеца. Поради това коледните тържества ще преминат без туристи и поклонници.

Витлеемските управляващи разчитат на дребната християнска общественост за покачване на духовете. Кметът на града Антон Салман съобщи, че чака Коледата през 2021 година да бъде по-добра, в сравнение с предходната, когато даже локалните поданици си останаха вкъщи поради наложените поради ковид ограничавания. " Миналата година празненствата бяха виртуални, само че тази година ще се проведат персонално, с всеобщо присъединяване ", акцентира Салман.

Конвоят от коли, пренасящи архиепископ Пиербатиста Пицабала, апостолическият админ на Латинската патриаршия на Ерусалим, стартира пътуването си от Ерусалим. Очаква се процесията да доближи пред църквата " Рождество Христово " във Витлеем този следобяд.

Според проектите архиепископ Пицабала ще отслужи среднощна литургия на Западния бряг, считан за родното място на Исус Христос. В коледното си обръщение Пицабала се обърна към поклонниците от целия свят, като съобщи, че страната прави всичко допустимо, с цел да им разреши да се включат в празненствата допустимо най-скоро.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР