Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи

...
Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи
Коментари Харесай

За да не предизвикват паника: Предлагат да няма тестване на сирените на 1 април

Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи може и дане се организира, решението ще се вземе във вторник.

Това сподели представителят на Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” Валентин Кръстев пред " 24 часа ", откакто в обществените мрежи занапред започнаха предизвестия към избягалите от войната в Украйна да неизпадат в суматоха, в случай че чуят сирени на 1 април - не е сигнал за бомби, а се прави профилактика насистемата.

“Украинците са единствено част от повода. Все отново би трябвало да мислим и за българското население.След последните интернационалните събития и българите, които не са знаели, че следва такавапроверка, може да се притеснят ”, изясни Кръстев.

За момента не е планувано бежанците да бъдат особено предизвестени от Министерство на вътрешните работи заевентуалната инспекция на сирените.

Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията обичайно се тества два пъти годишно - в първите работни дни на април и на октомври.

През февруари държавното управление взе решение да задели над 4 млн. лева за подновяването назапасите от калиев йодид и за ремонт на предупредителните системи, защото по думите напремиера Кирил Петков част от нея “няма задоволителна опция да работи ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР