Традиционната Седмица на пожарната безопасност се провежда в област Плевен

...
Традиционната Седмица на пожарната безопасност се провежда в област Плевен
Коментари Харесай

Седмица на пожарната безопасност в област Плевен – от 12-ти до 18-ти септември

Традиционната Седмица на пожарната сигурност се организира в област Плевен от 12-ти до 18 септември 2022 година, осведомиха от пресофиса на ОД на Министерство на вътрешните работи - Плевен. В програмата на РДПБЗН - Плевен са включени разнородни събития, свързани с пожарната сигурност и професионалния празник на огнеборците.
Провеждане дни на отворени порти (обособени приемни) и открити телефонни линии във всички структури на РДПБЗН-Плевен са планувани от 12 септември 2022 година до 16 септември 2022 година за времето от 9:00 часа до 11:00 часа.
Отличили се чиновници ще бъдат наградени във връзка „ Седмицата на пожарната сигурност “ на 16 септември 2022 година от 10:00 часа в двора на РДПБЗН – Плевен.
Общинско обучение на тематика: „ Дейност на щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, органите за ръководство и силите на Единната избавителна система /ЕСС/ за осъществяване на неотложни аварийно-спасителни работи /НАВР/ при пораждане на мощно земетресение на територията на община Левски ” ще се организира от 09.00 часа на 13 септември 2022 година в административна постройка на Община Левски и региона на ЖП гара Левски.
На 16 септември от 10 часа в Плевен се провежда образователна евакуация и проява на пожарогасителна и спешно избавителна техника. Мепоритятието ще бъде в двора на ОУ „ Йордан Йовков “ и ОУ „ Валери Петров “.
Паралелно с провеждането на „ Седмица за пожарната сигурност “ РДПБЗН – Плевен започва самодейност за зима без пожари под наслов „ Безопасен дом “. През есенно-зимния сезон на последните години броят на пожарите в жилища или по този начин наречените „ битови пожари “ остава повишен. Още по-притеснителен е фактът, че при тези пожари има жертви, главно възрастни хора в пенсионна възраст. С самодейността „ Безопасен дом “ се цели да бъдат разпространявани ограниченията за пожарна сигурност през зимните месеци измежду една от най-уязвимите групи – възрастните хора. Планира се при предпочитание от собстениците, да се правят визити в домовете на възрастни поданици на област Плевен и да се дадат инструкции за пожарна сигурност. Приканваме всички заинтригувани лица да насочат искане на откритите ни телефонни линии или в службите за пожарна сигурност още преди започването на есенно-зимен сезон 2022/2023 година и потреблението на отопление в жилищата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР