Традиционната международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална

...
Традиционната международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална
Коментари Харесай

Ядрената конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“ се открива днес във Варна


Традиционната интернационална нуклеарна конференция „ Българската атомна енергетика – национална, районна и международна енергийна сигурност “ започва през днешния ден в Ривиера, Варна.

В рамките на конференцията генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация ще показа ролята на нуклеарната енергетика в света. Проф. Атила Асоди пък ще прегледа ролята на нуклеарната енергетика в европейската енергийна политика. На конференцията обичайно участват дипломати от разнообразни страни.

В рамките на първия ден от програмата се чака да бъде разисквана опцията за създаване на нова нуклеарна мощ в България, опциите за АЕЦ „ Белене “, финансовите опасности при построяването на нуклеарни мощности. През втория и третия ден на конференцията експерти и учени от най-големите нуклеарни компании в света, като „ Фраматом “, „ Турбоатом “, “Росатом “, „ Уестингхаус “ и други ще обсъдят механически въпроси свързани модернизацията на нуклеарни мощности, с оценка на риска, радиационно проучване и други

Конференцията се организира в седмица, през която се чака по тематиката за АЕЦ „ Белене “ да се произнесе и българският парламент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР