Традиционен рефрен сред по-неуспешните мениджъри на средно ниво е, че

...
Традиционен рефрен сред по-неуспешните мениджъри на средно ниво е, че
Коментари Харесай

С ChatGPT специалисти работят на няколко места едновременно

Традиционен рефрен измежду по-неуспешните мениджъри на приблизително равнище е, че на редовите чиновници не им се работи. Вече е добре известно обаче, че има и хора, на които не просто им се работи, а дори благодарение на пристигналата с пандемията опция за отдалечен труд съумяват да съчетават претовареност в услуга на разнообразни компании.

Цели 37% от участници в изследване на уеб страницата за разгласи за работа Monster декларират, че имат повече от една непрекъсната работа. Иначе казано, към този момент има сфери, в които само персоналната мотивация дефинира дали ще комбинираме приходи от няколко места, или не.
 Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени
Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени

Прогнозата е от нов отчет на Goldman Sachs

Навлизането на изкуствения разсъдък прави т.нар " презаетост " още по-лесна, като с чат ботове като ChatGPT е допустима обстановката индивидът против вас да има не една, а две, три или дори четири работи. Самите чиновници, а и специалистите обаче предизвестяват, че прозорецът на тези благоприятни условия се затваря, а скоро по-късно може да се стигне и до противоположната обстановка - от ден на ден позиции да станат непотребни поради автоматизацията, написа в собствен материал Vice.

Детайли : Онлайн изданието е разговаряло с разнообразни експерти, които употребяват ChatGPT, с цел да работят на няколко места по едно и също време. Сред тях е маркетолог, който благодарение на изкуствения разсъдък е съумял да понижи доста времето, което му е належащо за правенето на презентации, отчети и текстове за задачите на разнообразни компании ( " Ако би трябвало да съм почтен, ChatGPT прави към 80 % от работата ми " ).

Продуктов управител пък употребява чат бота за автоматизирано писане на бележки от срещи или за преобразяване на къси команди в подробни указания към инженерните екипи. Специалист в региона на финансовите доклади пък разшита на ChatGPT за писане на макроси в Excel. Софтуерен разработчик е поверил на изкуствения разсъдък всички действия, свързани с връзката.
 Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният
Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният " простак ", с който никой не обича да работи

Колкото повече се интегрира изкуственият разсъдък на работното място, толкоз повече чиновниците ще би трябвало да работят едни с други

Това са единствено обособени съответни образци, като общото сред тях е, че от опциите на изкуствения разсъдък се възползват експерти с опит в своята сфера, които са в положение да открият несъвършенствата в машинно генерираното наличие и да ги отстранят. Иначе казано, ChatGPT не работи вместо тях, а е по-скоро цифров еквивалент на калфа, която оказва помощ на майстора.

От друга страна : За момента сходни практики са релативно едва публикувани - ChatGPT изисква избрани знания, с цел да разкрие цялостния си капацитет, а и не постоянно е използван. Освен това, няма управител, който да се радва от мисълта, че чиновниците му по едно и също време работят за него и за, да вземем за пример, някой съперник.
 Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?
Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?

А какво е ситуацията при снабдители на " облачни " AI услуги

Всичко е наред, до момента в който просто от работещите се чака да са подготвени със задачата в период - без значение с какво са се занимавали в това време. Все по-осезаемо е обаче желанието на ръководителите да връщат екипите си в офиса - пространство с ясно дефинирани правила, в което нямаш право да отделяш време на друго, с изключение на на актуалната си работа. Това се усеща във от ден на ден компании, в това число и у нас.

Още нещо : Завръщането на мениджърите на приблизително равнище е най-малкият проблем за чиновниците, които се завръщат в офиса - без значение дали са " презаети ", или не. Към момента висшите управления на множеството компании към момента следят и проучват опциите на изкуствения разсъдък за автоматизиране на процеси, за които сега са нужни хора със заплати, болнични, отпуски и обществени придобивки.

Както отбелязва пред Vice един от " презаетите ", сега можеш да работиш елементарно на няколко места, само че в един миг шефовете ще осъзнаят какъв брой от дейностите могат да бъдат поети от роботи и тогава ще има риск за тези работни места. Не липсват и съпоставения с шивашките цехове, в които една машина е заменяла десетки хора при навлизането на механизацията.

" Не разбирам за какво би трябвало да имаш 40-50 души единствено с цел да създадеш своя начален артикул. Смятам, че това може да се направи и с 3-4 индивида ", разяснява известният вложител Чамат Палихапития, представен от Fortune.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР