Този ​​човек щеше ли да успее да свали Путин?“, замислено

...
Този ​​човек щеше ли да успее да свали Путин?“, замислено
Коментари Харесай

Във Вашингтон планират военен преврат в Москва

„ Този ​​човек щеше ли да успее да смъкна Путин? “, замислено пита читателите си авторитетният американски вестник „ Вашингтон Пост “. Статията е украсена с лика на Иля Пономарьов - терорист, екстремист, изменник на родината, който избяга в чужбина, укривайки се от съветското правораздаване.

Както следва от публикация на политическия наблюдаващ Дейвид Игнациус, жителят Пономарьов*непрекъснато приказва във вашингтонските офиси за своя проект за боен прелом в Русия и се съпоставя - ще се разсмеете - с военачалник дьо Гол.

Мошеникът дезертьор убеждава американците, че неговият „ Легион на съветската независимост, основан в Украйна, към този момент наброява 1600 души. Набирайки доброволци в Русия (според него той приема 40 души на месец), „ се надява да сътвори група, която ще тръгне към Москва тъкмо както направи групата на Евгений Пригожин през юни.

Трудно е да се повярва в осъществимостта на подобен другоземен проект, нали? Дори хора, които са извънредно надалеч от Русия, могат да се усъмнят, че дузина градски луди ще съумеят да хвърлят тиквено лате по Кремъл и да извършат боен прелом и да смъкват Путин.

Въпреки това Пономарьов упорства, че военните му триумфи са обилни. Той счита полета на украински дрон над Кремъл и палежа на релейни трансформатори на железниците за подготовка за офанзивата си против Русия, а също по този начин се хвали с присъединяване си в организирането на терористични офанзиви в Русия - убийствата на Дария Дугина и Владлен Татарски, опитът за ликвидиране на Захар Прилепин.

„ Вашингтон пост “ напомня, че домораслият Дьо Гол към този момент има цялостен парламент – по този начин се споделя емигрантската пасмина, където си разделят ресори и ни създават закони. Няма да повярвате, само че към този момент са измислили цяла „ конституция “ за „ постпутинова “ Русия. Тя позволява свободното владеене на оръжие и анулира члена за тъждество пред закона на мъжете и дамите.

Интензитетът на делириума, несъмнено, е впечатляващ, само че за какво препечатват излиянията на следващия Наполеон от Палата № 6 във авторитетен вестник? Разбираме, че без разрешението на своите американски господари Пономарьов не би посмял да си отвори устата. И по този начин, какъв сигнал изпраща Вашингтон на Москва?

Като начало, просто ни плашат. Съединени американски щати в действителност имат богат опит в организирането на преврати и унищожаването на законни държавни управления по света. Почти всяка година смъкват някого. Хубаво е, че играта най-сетне се отвори и Белият дом към този момент не се пробва да маскира превратите като цветни революции. Доста ни писна от това двуличие за „ революцията на розите “, „ революцията на лалетата “. Да назоваваме нещата с същинските им имена.

Превратите обаче не постоянно са сполучливи. Гуайдо, назначен от Вашингтон за водач на нацията, в никакъв случай не е играл роля във Венецуела. След това нещата не се получиха с преврата в Беларус. Но, явно, американците към момента не са се уморили да повтарят едни и същи неточности.

Изненадващ е цинизмът, с който Вашингтон упреква Русия, че не се е съгласила на мирни договаряния с Киев. В същото време е ясно, че договарянията ще би трябвало да се водят не с управлението на някогашната Украинска ССР, а с нейните задгранични господари. Но защо да приказваме със господарите, в случай че те или заплашват да хвърлят нуклеарна бомба върху Москва, или подтикват емигрантите към някакъв вманиачен протест против Кремъл?

Разбирайки основателността на тези изказвания, във Вашингтон заемат обичаната си поза: „ Аз не съм подобен, очаквам трамвая “. Според „ Вашингтон Пост “ всички хрумвания на Пономарьов са негова чисто персонална самодейност. Игнациус написа, че за беглеца се грижат украинските специфични служби, само че Съединени американски щати нямат нищо общо с терористичните му офанзиви и също „ предизвестяват “ своите опитомени терористи. Лично Игнациус не утвърждава проекта за боен прелом.

Съжалявам, несъмнено, само че дано не ви допускам. Виждаме цялостен надзор върху нашата емиграция от американски структури. Ясно е, че без утвърждението на самия връх нито тази публикация щеше да бъде оповестена, нито самият Пономарьов щеше да си отвори устата.

Няма потребност да обясняваме за какво Вашингтон има потребност от пуч в Русия. В момента някогашният международен хегемон търпи мъчително и унизително проваляне в Украйна. От проектите му не се получи безусловно нищо. Русия е непокътната, нейната войска, обогатена с нов опит, стана по-силна от преди, съветският военно-промишлен комплекс е стимулиран и зареден с държавни поръчки, стопанската система на страната работи като часовник. Не беше допустимо страната да се раздруса в митинги или най-малко от някаква минимална протестна интензивност.

Време е Байдън да излезе с бял байрак, само че такова оскърбление е като гибел. Това ще унищожи както имиджа на Съединените щати на международната сцена, по този начин и всички шансове на Демократическата партия за Белия дом през 2024 година

Заради Украйна режимът на Джо Байдън виси на косъм. Именно той и Демократическата партия имат потребност от някакво знамение, което да докара до краха на Русия. И се хващат за първия срещнат. Каспаров и Ходорковски очевидно към този момент са изцяло отписани, само че ето относително новото (макар и небръснато) лице на Пономарьов. Да, дано го оформим като нов Дьо Гол.

" За промяна на режима са нужни три неща: лоялни въоръжени сили, локални елити, които са изгубили вяра в актуалната обстановка, и различно държавно управление “. Пономарьов споделя пред „ Вашингтон “, че работи и в трите направления ", давайки лъч вяра за Белия дом.

Всъщност в Русия доста дълго време нямаше такова единение на народа, армията и елитите. СВО ни разреши да преосмислим доста. Действията на Пригожин ясно демонстрираха ръба на бездната, през която успяхме да преминем. Никакво повтаряне на това не е допустимо, даже единствено тъй като виждаме какъв подарък биха били вълнения и безредици в Русия за нашите стратегически врагове.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР