Този вот беше очакван, защото е продължение на предишните гласувания.

...
Този вот беше очакван, защото е продължение на предишните гласувания.
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Пакетът Мобилност раздели Европа географски

Този избор беше предстоящ, тъй като е продължение на предходните гласувания. Има два вида държание - западното и централно-източното, в което влиза и България. Такова беше и разположението на силите и в Съвета, и в Екологичен потенциал. Противопоставянето е географско - Западна Европа против Източна Европа. Това сподели пред БНР еврудепутатът Илхан Кючюк от Движение за права и свободи и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

Вчера нито една от поисканите ремонти от България и периферните страни на Европейски Съюз по пакет " Мобилност " не бе призната на съвещанието на транспортната комисия в Европейския парламент. Одобрени бяха регламентът за командироване на водачите, тяхното време за отмора и каботажът от пакета „ Мобилност “, само че импортираните от българските евродепутати ремонти за връщането на камиона в страната, в която е записана компанията, на 8 седмици, както и за седмичната отмора на водачите не бяха признати.

През юли ще бъде второто четене, когато българските евродепутати ще внесат още веднъж оферти, които ще би трябвало да бъдат гласувани в пленарната зала на Екологичен потенциал, разясни Кючюк и добави: " Ще потърсим всяка една опция за спомагателна поддръжка, с цел да дадем още един път нашите причини за какво този пакет опълчва Европа политически, а я разделя географски ". Евродепутатът уточни, че главната вяра на българската страна е обвързвана с Европейския съд: " Един законодателен акт приключва с решението на Европейския съд ", безапелационен беше той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР