Този уикенд започна първенството на efbet Лига, а следващата седмица

...
Този уикенд започна първенството на efbet Лига, а следващата седмица
Коментари Харесай

Обмислят формат с две групи в Трета лига

Този уикенд стартира шампионата на efbet Лига, а идната седмица стартират мачовете и във Втора лига. След няколко седмици би трябвало да стартират и шампионатите в Трета лига. Тази година се обрисуват много професионални клубове да имат дублиращи тимове, а в Югозападната В група в действителност наподобява впечатляващо. Със сигурност фокусът ще бъде към мач сред дублиращите тимове на Левски и ЦСКА. " Сините " ще бъдат водени от Елин Топузаков, а " алените " от Стамен Белчев.

В Югозападната Трета лига обаче би трябвало да започват 22 тима, като с изключение на дублиращите отбори на Левски и ЦСКА има подобен на Славия и Септември, както и третия отбор на ФК ЦСКА 1948.
 Елин Топузаков ще управлява втория отбор на Левски
Елин Топузаков ще управлява втория отбор на Левски

Отговорна задача за Топчо

Очертаващите се доста мачове обаче карат хората от БФС да мислят различен формат. Информация на dsport сочи, че клубовете към този момент са запитани за мнение по какъв начин е най-добре да се организира шампионата, с цел да не е в чисти два сезона с общо 44 мача.

Един от разновидностите е да бъдат основани в началото две групи от по 11 тима, като има концепция отборите, които са близо един до различен, по географски принцип, да са разграничени в двете групи. На този стадий обаче няма извънредно решение и занапред ще се разискват разновидности.

Именно едно разделяне на тимовете на две групи може да отсрочи дербито сред " сини " и " червени " на равнище трета лига.

Ето кои тимове ще играят на Югозапад: Марек 1915 (Дупница), Септември (Симитли), Чавдар (Етрополе), Кюстендил (Кюстендил),Оборище (Панагюрище), Балкан 1929 (Ботевград), Банско тийм (Банско), Пирин 1912 (Гоце Делчев), Гранит (Владая), Рилски състезател 2011 (Самоков), Пирин 1941 (Разлог), ОФК Костинброд 2012 (Костинброд), Надежда (Доброславци), Септември II (София), Сливнишки воин (Сливница), Ботев 1937 (Ихтиман), Вихрен (Сандански), Левски Раковски (София), ЦСКА II (София), Левски II (София), Славия 1913 II (София), ФК ЦСКА 1948 III (София)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР