Този уикенд в квартал Младост“ в София ще се състои

...
Този уикенд в квартал Младост“ в София ще се състои
Коментари Харесай

100% био масла от ядки и семена за пръв път на фермерския пазар на Lidl – този уикенд в София

Този уикенд в квартал „ Младост “ в София ще се състои третият за годината фермерски пазар на Лидл България. На 19, 20 и 21 май на паркинга пред магазина на веригата на ул. „ Атанас Москов “ №18 клиентите ще се насладят на богато многообразие от свежи артикули от всички краища на България, измежду които 100% био масла от ядки и семена, мед и пчелни артикули, мелнишки виновност, както и фермерски млечни и месни артикули.

За пръв път този уикенд присъединяване във фермерски пазар на Lidl ще вземе столичната компания „ Гормоли “ ООД, която се гордее с неповторимия си способ на произвеждане на 100% био масла от ядки и семена, които са веган, без холестерол и с рекордно количество Омега-киселини. Останалите 11 участници ще изкушат посетителите с пресни череши, ягоди и зеленчуци, непосредствено от гр. Куклен, уникалаен мед от лавандула и други пчелни артикули от Пловдив, както и билкови тинктури от Пазарджик.

По традиция, фермерският пазар на Lidl ще предложи и мандраджийски млечни артикули – на масите на фермерските мандри „ Строево “ и „ Каменяк “, както и месни артикули на „ Риламес “. Любителите на българското вино ще се срещнат лице в лице с производителите на „ Мелнишки пирамиди “ от с. Левуново. Сред акцентите на пазара ще са едни от най-търсените фермерски артикули – сладка и лютеници с достоверен усет от Пловдивския район. Десислава Томова от „ Том консерв “ показа във връзка идното издание на пазара:

„ Много повече хора познават продуктите ни, откогато започнахме да участваме на пазарите на Lidl. Очаровани сме от грижата за нас като производители и от резултатите, които реализираме дружно. ”

В досегашните 37 издания на пазарите над 130 фермера от 65 обитаеми места са предложили на посетителите богато многообразие от биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни произведения, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите се усилва и разнообразието става все по-голямо. Инициативата е част от поредната политика на Лидл в поддръжка на родните производители, за които присъединяване е изцяло гратис, като компанията освен дава своите паркинги, само че поема и всички разноски по организацията и връзката на събитията.

В отговор на възходящия интерес през 2023 година фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски местоположения – в град Варна и Балчик, като се чака те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „ Св. Св. Константин и Елена ”.

 

 

 

 

 

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР