Този уикенд се провежда традиционният фестивал Чешки ден в София

...
Този уикенд се провежда традиционният фестивал Чешки ден в София
Коментари Харесай

В София се провежда традиционният фестивал „Чешки ден в София"

Този уикенд се организира обичайният фестивал „ Чешки ден в София " - част от културната стратегия на Чешкото председателство на Европейски Съюз.

Фестивалът се организира на лятната сцена в Борисовата градина. Той се провежда от Посолството на Чешката република в София и Чешкия център, а тематиката на събитието е „ Природосъобразен метод на живот " - един от целите на Чешкото председателство, обвързван с задачата за създаване на неутрална във връзка с климата Европа с щадяща околната среда стопанска система.

На събитието ще бъдат показани чешки компании с интервенции на българския пазар, ориентирани към запазване на околната среда и устойчивия здравословен метод на живот.

Фестивалът ще показа и богата културна стратегия за деца и възрастни с театрални представления, кино прожекции, литературно четене и музикални осъществявания.

Посетителите ще могат да опитат специалитети от чешката кухня и няколко типа фамозна чешка бира, а децата и младежите ще имат самостоятелен ъгъл за приложни изкуства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР