Този уикенд бяха определени най-добрите в минифутбола на Северозапада. Отборите

...
Този уикенд бяха определени най-добрите в минифутбола на Северозапада. Отборите
Коментари Харесай

„Грабни купата“ излъчи шампионите по минифутбол на Северозапада /снимки/

Този уикенд бяха избрани най-хубавите в минифутбола на Северозапада. Отборите на „ Магьосниците “ от Монтана и „ В и К Враца “ допълниха групата от щастливци, които към този момент си отвоюваха правото през септември да вземат участие в огромния интернационален шампионат в Албена. Това стана ясно, откакто двата отбора стигнаха до финала на конкуренцията в Монтана, пети стадий от най-голямата у нас аматьорска верига по минифутбол, която стартира през април и ще приключи през есента.
Събитието бе намерено от кмета на града Златко Живков, който приветства участниците, дружно с президента на ПФК Монтана Румен Панайотов, международната шампионка по парашутизъм Даниела Йорданова – основен специалист „ Спорт и юношески дейности” в Община Монтана, ръководителя на Оценка за съвместимост на БФС Радой Христов, зам.-кмета Диман Георгиев и други „ Монтана е с отколешни обичаи в спорта и по-специално във футбола и за нас е чест да бъдем домакини на един от стадиите на тази известна верига от шампионати, най-мащабната като участници у нас тази година в спорта, “ съобщи Живков, откакто пожела триумф на участниците и посочи, че спортът остава един от главните цели в работата на Общинската администрация. Официалните лица бяха отличени със специфични призове като самопризнание за извънредно дейната активност в региона на спорта на Монтана.
Във финала на петия шампионат локалният отбор на „ Магьосниците “ надигра мъчно с 2:1 тима на „ В и К “ Враца и по този начин заслужи трофея. Бронзът бе за състава на „ Нашенци “ от Враца, победил в разногласието за третото място „ Вихър “ Николово с 2:0.
Шампионите бяха отличени и приветствани от Тихомир Антонов – зам.-кмет на Община Монтана, Радой Христов - ръководител на Оценка за съвместимост на БФС за Монтана и Румен Панайотов, които наградиха призьорите и благодариха на всички участници. За най-хубав вратар бе избран Кристиян Тончев от „ Нашенци “, най-атрактивен играч е Александър Александров от „ Магьосниците “, за феърплей бе награден Петко Петков от „ Еталон “, а най-прецизен рефер е Николай Малджански.
Крайно класиране от петия шампионат на веригата „ Грабни купата “ в Монтана: 1. „ Магьосниците “ (Монтана), 2. „ В и К Враца “, 3. „ Нашенци “ (Враца) Първите два тима се класират за огромния край, който ще се състои с присъединяване на футболисти от 10 страни в средата на септември в Албена.
Най-мащабната у нас верига от шампионати по минифутбол започва преди месец и половина в Стара Загора, по-късно мина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица и в този момент Монтана. Финалистите във всеки град си обезпечават присъединяване в огромния интернационален финален шампионат, който е плануван за средата на септември край морето с присъединяване на футболни отбори от 10 страни. Поредицата от съревнования се провежда от „ Асоциация спорт в свободното време “ по стратегия Еразъм + на Европейския съюз с сътрудници Европейската мрежа за развиване на футбола, Европейската федерация по минифутбол и други
След Монтана този уикенд, веригата от аматьорски шампионати „ Грабни купата “ продължава с районните съревнования поредно в София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият край е плануван за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълнение на схемите с тимове в тези два града, така че можете да се запишете за квалификациите посредством уеб страницата на проявата: www.grabnikupata.bg.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР