Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко

...
Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко
Коментари Харесай

Надежда Йорданова за изключителната жестокост над 18-годишно момиче: Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши по-добре работата

Този случай, тази изключителна свирепост повдига няколко въпроса – до каква степен като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме сходни обстановки и какъв брой съответно можем да реагираме. Това разяснява в ефира на NOVA някогашният правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож 

" Проблемен детайл в този случай е, че мъжът към този момент е правил други сходни закононарушения – нанасяне на лека телесна щета по хулигански претекстове ", добави Йорданова.

Защо хипотетичният нападател е на независимост, а получените контузии са квалифицирани като " лека телесна щета ", някогашният правосъден министър разяснява: " Става въпрос към момента за преценка на ранен стадий на това произвеждане. Окончателно изговаряне на съда какво закононарушение е осъществено и какво наказване би трябвало да бъде наложено – няма ", посочи тя.

" В сегашния случай съдът е значително привързан с това какви материали е показала прокуратурата, по какъв начин тъкмо е направена експертизата, какви въпроси са заложени и какви отговори са дадени. Засиленият публичен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата ", счита Йорданова, която чака обвиняването да събере доказателства за всички условия към похищението.

Защо се основава усещане, че прокуратурата работи по-бързо след публичния напън, тя посочи: " Прокуратурата е имала задоволително време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички условия и аспекти на това действие. А освен до каква степен породените пострадвания заплашват живота на жертвата ", добави Йорданова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР