Този сладкиш ще очарова небцето ви и ще ви остави

...
Този сладкиш ще очарова небцето ви и ще ви остави
Коментари Харесай

Рецепта за жадна монахиня с кисело мляко

Този сладкиш ще очарова небцето ви и ще ви остави жадни за още и с чувство, че сте попаднали в Рая

Снегът вън ни затрупва и покрива замръзналата земя с бяла пелена, а дебелите палта са единственото избавление от студа. В живака на термометъра, стремително спускащ се под нулата, може да откриете и добра вест – диетите са изцяло непотребни този февруари, по този начин или другояче талията ви е скрита под няколко пласта пълен плат. Сега е моментът да прекарате повече време в кухнята, наслаждавайки се на кулинарни сладки изкушения, без да се притеснявате за фигурата си и без скрупули. Домашните сладкиши са превъзходен мотив за сладки приказки на чаша кафе край камината, а рецептата, която ще ви представим – жадната монахиня с кисело мляко – ще очарова небцето ви и ще ви остави жадни за още и с чувство, че сте попаднали в Рая, споделя.

Необходими съставки:

За приготвянето на известния сладкиш, който няма да затрудни домакините, само че ще ги завоюва с усета си, са ви нужни:
2 чаши брашно с лъжичка сода,2 чаши захар,кофичка кисело мляко,6 белтъка,6 жълтъка,200 гр. масло,200 гр. пудра захар,чаша орехи,чаша лешници,подправки – канела, какао – по 2-3 лъжички,настърган шоколад за поръсване на сладкиша в количество по избор.
Тъй като се подготвя и сироп за Жадната монахиня с кисело мляко, предвидете още:
чаша захар,чаша вода,няколко капки прясно изцеден лимонен сок,ванилия – лъжичка или пакетче.
Начин на подготвяне:

Тъй като за сладкиша ви е необходим леден сироп, с цел да не се стекли, предлагаме ви да започнете с него, с цел да имате време да го изстудите. Няма нищо комплицирано в приготвянето на сиропа, прави се, сходно на всеки захарен сироп – във врящата вода се разтваря захарта и когато е изцяло разтворена, се прибавят ванилията и лимоновият сок. След минутка се смъква от котлона и се оставя да изстине. Ако приготвяте сладкиша през лятото и наличното ви време не е на ваша страна, може да употребявате и хладилника, с цел да изстине по-бързо сиропа. В този сезон и температури вън просто изнесете съда със сиропа на терасата – ще е изцяло задоволително, защото за подготвяне на сами сладкиш ще отделите 30 минутки за печене на 200 градуса в авансово загрята фурна и още 20 за замесване на съставките - време, изцяло задоволително да стане ледено леден сиропът ви.

Последователността, в която следва да добавяте и разбърквате съставките за блата на сладкиша, е: киселото мляко, маслото с жълтъците и пудрата захар, след което ядките, мощно наситнени, брашното и подправките. Изпича се като кекс или блат. Когато е подготвен, залива се със сиропа, намазва се с белтъците, разрушени на сняг, поръсва се с шоколадовите пръчици и се връща назад във фурната.

Някои домакини не намазват сладкиша с белтъци, единствено го заливат със сиропа и поръсват ядките и шоколада от горната страна му, други не подготвят сироп, а намазват сладкиша – изпечения блат – с мед или със сладко, в което има доста сок, след което поставят белтъците. Идеята е блатът да се топи в устата, да е апетитен и сладостен, няма значение по какъв начин ще го постигнете – с намазване със сладко или с поливане със захарен сироп. Може да изпробвате другите разновидности и да изберете този, които е най-вкусен съгласно вас, най-лесно ви е да го приготвите или просто съгласно това какви съставки имате на разположение. Едно е несъмнено – сладкиш Жадната монахиня с кисело мляко ще стане едно от обичаните ви домашни изкушения за дългите зимни вечери.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР