Този сезон, както и миналия сезон водата в Черно море

...
Този сезон, както и миналия сезон водата в Черно море
Коментари Харесай

Министър Димов: Водата в Черно море става все по-чиста

Този сезон, както и предишния сезон водата в Черно море става все по-чиста. Мерките, които държавата взе с пречиствателните станции дадоха резултати. Това сподели във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Доколкото знам тук за региона на Варна РЗИ прави постоянни инспекции и резултатите са положителни. Нямаме до този миг сигнал, за който да кажем, че е стеснителен. Радвам се, че бяха отпуснати средства за пречиствателната станция на Златни пясъци и ето, че пристигна момента за осъществяването, тъй като тя ще усили потенциали си в пъти ", сподели министърът. 

Относно застрояването на плажа " Силистар "  Димов изясни:

" Що се отнася до Силистар нарушаването е в това, че преди да гласоподава Общинския съвет решението, е трябвало да се обърне съгласно Законът за устройство на територията към Районната ревизия в Бургас, която е трябвало да каже каква е процедурата. Той не е попитал и това е нарушаване. Затова инспекцията е сезирала регионалният шеф и Министерство на регионалното развитие е органът по Закон за устройство на територията, който да реагира. Относно въпросът ще има ли някакво строителство там на този стадий би трябвало да се направи допускане за възлагане. Това е ранен стадий, доколкото това попада в естествен парк Странджа, би трябвало да се съблюдава процедурата. Самото допускане за смяна на устройствения проект би трябвало да е придружено от екологична процедура. Ако общината в Царево продължи по този метод ще наложим акт. Предполагам, че кметът на Царево ще се съобрази с предписанията ", сподели министър Димов. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР