Този септември, в дома на епичната драма, най-новият ТВ канал

...
Този септември, в дома на епичната драма, най-новият ТВ канал
Коментари Харесай

Фентъзи поредицата Беоулф: Завръщане у дома с премиера през септември по Epic Drama

Този септември, в дома на епичната драма, най-новият ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV1000, Epic Drama, извънредно ще дебютира (на 14 септември от 22:00, два епизода) новата екранизация на легендата за един от най-великите литературни герои – Беоулф.
Във фентъзи поредицата в 12 елементи Беоулф: Завръщане вкъщи, в основната роля е Кийрън Бю (Warrior, Da Vinci`s Demons), който си партнира с одобрени артисти като Уилям Хърт (Humans, Damages, Avengers: Infinity War, A History of Violence на Кроненбърг) в ролята на Хротгар и Джоан Уоли (Wolf Hall, The White Princess, The Borgias, Уилоу) като Реда.
Създаден от Джеймс Дормър (Strike Back, Wallander, Outcast), Тим Хейнс и Кати Нюман, този изпълнен с екшън сериал се случва в митичните Шийлдландс, място очароващо и рисково, из което бродят както хора, по този начин и фантастични създания. В същината си западен спектакъл на действието от митичното минало на Британия, разказът се разпростира върху голямо платно, сниман измежду изумителната хубост на британския североизток.
В пилотния епизод Беоулф са завръща в Херот, след години на скитане като наемен боец, с цел да отдаде респект на към този момент болния страж и тан на Херот, Хротгар (William Hurt), и с цел да поправи някои неправди от предишното. Тогава, обаче Херот е атакуван от ужасяващото страшилище Грендл и Беоулф няма избор, с изключение на да се бие с него и да го победи, като по този начин печели благоволението на новия тан, Реда (Joanne Whalley), както и на цялата общественост. Така стартира персоналното пътешестване на този всесилен, кадърен и малко самовглъбен мъж, назад към фамилията и дома му.
Беоулф: Завръщане вкъщи е сериал за кураж, изменничество, възмездие, честност, власт, човек против пустощ и обич. Той изследва положително и зло, герои и злодеи. Отвъд подводните политически течения и персонални вътрешни терзания, обаче, има заплаха, тръпка и чувство за премеждие, присъщи за всеки огромен уестърн. Епични борби, вълнуващи преследвания, набези, празненства и сражения са в сърцето на обещанието, което дава това заглавие.
Създателят Джеймс Дормър , сценарист и изпълнителен продуцент на сериала, споделя:
“Още преди стотици години нашите предшественици са слушали историята за Беоулф, тъй като това е страхотна приключенска история – тя ги е плашила, вълнувала, карала ги е да плачат и да се смеят.
Но те са продължавали да я описват, тъй като в нея са разпознавали себе си и своите страхове. Като самобитно огледало, тази история им е пособия да се самоопределят, а по този начин – и нас. Изумително е, че имам опцията още веднъж да я направя близка за по-широка публика – още веднъж да им я дам. Да им дам късмет да видят себе си в нея.”
Беоулф: Завръщане вкъщи дебютира с два следващи епизода на 14 септември от 22:00 по Epic Drama – най-новият канал от фамилията на Viasat History и TV1000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР