Този рефрен се използва само с политически цели и с

...
Този рефрен се използва само с политически цели и с
Коментари Харесай

ДПС и Рашков пак в люта схватка заради изборите

" Този рефрен се употребява единствено с политически цели и с нищо друго. Министър не може да издава такива разпоредби към който и да е чиновник да упражнява дейности, противоречащи на българските закони. Това го има единствено във вашите глави. Нека не наскърбяваме българските служители на реда, че потъпкват закона и упражняват репресии. Ако има съответни недоволства от такива дейности, дайте тези материали в Министерство на вътрешните работи за инспекция. Ако не вярвате на Министерство на вътрешните работи и смятате, че ще би имало пристрастност, дайте ги в българската прокуратура. Престанете с тези голословни изказвания ", отсече от трибуната Бойко Рашков в отговор на изявлението на Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Депутатът от редиците на Движението за следващ път уточни, че силовото ведомство е репресирало жители по време на предизборната акция. Става дума за хора с трайни увреждания, които по закон гласоподават с преносими урни. Според Хамид служители на реда са нахлували в домовете на гласоподаватели с издадени решения от ТЕЛК и са ги принуждавали да потвърждават своето здравословно положение. Рашков обаче още веднъж изиска доказателства за тези изказвания и отсече - схемата е употребена за нарушение на изборни права от страна на хора, които към този момент търпят наказателна отговорност.

" Господин министър, нито Министерство на вътрешните работи, нито общинската администрация са способени органи, които да дефинират кой е с увреждания и кой не. Ние също имаме интерес тези случаи да бъдат потвърдени. Държим да има инспекция и ще настояваме за това. Не става дума за клевети. Престижът на Министерство на вътрешните работи и българските служители на реда уронвате Вие, не ние ", безапелационен бе Хамид.

Рашков запита за какво със сформирането на двете служебни държавни управления представители на някои политически партии са почнали да приказват по еднакъв метод - че Министерство на вътрешните работи лимитира права на жители.

" Всеки знае за какво е по този начин. Не могат от трибуната да се замъглят нещата. От мандата на първите две служебни държавни управления делата против жители за нарушение на политически права са над 100. До този миг сходно нещо нямаше. Затова изцяло разбираме за какво двете партии са дружно и употребяват една и съща изразителност. Тези жители търпят наказателна отговорност. Специално давам обещание на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че тази информация ще излезе напълно, с цел да се види кой изкривява политическата конюнктура. На идващото съвещание ще покажа и фото материали ", даде обещание още Рашков.

Николай Ненков от ГЕРБ заподозря, че тази информация няма да стане публично притежание и последващо съвещание в Народното събрание би се провело при закрити врата поради " чувствителността на информацията ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР