Този разговор не е приключил, първо, защото трябва да видим

...
Този разговор не е приключил, първо, защото трябва да видим
Коментари Харесай

Денков за коледните надбавки: Много по-важно е да се повишат пенсиите, отколкото да се дава веднъж годишно

Този диалог не е завършил, първо, тъй като би трябвало да забележим осъществяването на бюджета. Това, което знаме е, че министърът на финансите го споделя като принцип. Затова, че е доста по-важно да се покачат пенсиите, тъй че да има средства през цялата година, в сравнение с да им се дава един път годишно. Това съобщи министър-председателят Николай Денков в Благоевград във връзка поръчката на финансовия министър Асен Василев да няма коледни надбавки за пенсионерите, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Представете си за 12 месеца, в случай че вие давате по 50 лева на хората, то това са 600 лева, които те получават през годината. Другият вид, с който сме привикнали, действително вие не им давате тези 50 лева ежемесечно, давате им 50 лева еднократно. Те наподобяват щастливи, тъй като са получили 50 лева, вместо да получат 600. Това е, което той не харесва в тези бонуси. Нека забележим осъществяването на бюджета и тогава ще разясняваме ", сподели още министър председателят.

По тематиката за участието на България в еврозоната Денков съобщи, че държавното управление извършва своя проект, както е заложен. Премиерът обаче не скри терзанията си във връзка с покачващата се инфлация

" По отношение на изпълнението на това, което се чака от страната, то ние сме уверени е че всичко върви по проект. Единственият въпрос е какъв брой ще бъде инфлацията. Пак споделям България има толкоз невисок дълг, по отношение на Брутният вътрешен продукт, невисок недостиг и е напълно обикновено този недостиг от 3 % да се гледа с почитание, в случай че го съпоставим с други страни. Надявам се 1 януари 2025 година да сме вътре в Еврозоната, работим доста интензивно ", съобщи той.

Той комнетирата и тематиката " Шенген ": " Това, което успяхме да създадем през последните месеци, е в допълнение да укрепим отбраната на външната граница на Европейския съюз,  да развием две звена, които се развиват на интернационално равнище. Едното е обвързвано с интернационалната престъпност и уредниците - тези, които плащат на трафикантите ".

" Тези старания са доста добре оценени ", безапелационен бе той.

По думите му външната граница на Европейския съюз е доста добре охранявана, той благодари и на турски управляващи за положителното съдействие. Според Денков влизането на България в Шенген, ще направи целия Европейски съюз по-сигурен. 

" България в това отношение не съставлява опасност за Европа. Трябва да отбележим доста положителното съдействие с турските управляващи. В момента нашата граница е доста добре предпазена. Това е належащо изискване. Това, което по-скоро би попречило е че част от страните имат вътрешни проблеми с миграцията, няколко страни към този момент имат надзор на границите в Югозападна Европа. Това, което ние използваме като мотив е, че за тях ще бъде доста по-добре в случай че България е вътре в Шенген, Казвам го изцяло уверено, обяснявах го неведнъж на разнообразни интернационалните сътрудници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР