Този петък забавленията са не само по дискотеките и на

...
Този петък забавленията са не само по дискотеките и на
Коментари Харесай

Довечера: Най-дългото затъмнение и кървава Луна за века

Този петък заниманията са освен по нощните заведения и на морето, а и в небето. 27 юли е кондензиран с небесни събития, които евентуално ще са ни и един път в живота.

За страдание, има огромна възможност облаците, които не си потеглят към този момент с дни, да попречат на гледката . Но, ето какво ще се случи след броени часове, даже и ние да не успеем да го забележим.

 Снимка 370555

В момента Луната е във фаза на пълнолуние. Освен че ще грее блестящо на небето, тя ще бъде оцветена и в червеникави нюанси. С този необикновен, само че не и невъобразим тип естественият сателит на земята ще бъде цели 103 минути .

Така явлението Кървава Луна, което ще следим тази вечер, се трансформира в най-дългото за XXI век, с 26 минути повече от предходния отличник.

Редом с този връх, имаме и още един - най-продължително лунно затъмнение за последните 100 години . То ще се комбинира с " кървавата " Луна и ще може да бъде следено от Европа, Средния Изток, Африка, Австралия, по-голямата част от Азия и Южна Америка.

 Снимка 370554

У нас впечатляващото две в едно небесно събитие ще може да бъде следено отчасти от 21:24 ч., а в цялостната си фаза ще бъде сред 22:30 и 00:13 ч. Очаква се точно по тези географски ширини затъмнението да бъде най-забележително.

Тогава Луната ще мине право през сянката на Земята и дружно със Слънцето се подрежат в една линия . От тази класификация и пречупването на светлината идват червните цветове по спътника на нашата планета. Продължителността от 103 минути е евентуално най-дългата допустима за сходно затъмнение, считат учени, представени от BBC.

 И слънчево, и лунно затъмнение - какво да чакаме
Предстоят и слънчево, и лунно затъмнения

Какво да чакаме от наситения с галактически събития юли

Заради това нареждане на небесните тела, от нашата планета ще имаме доста по-добра панорама към Марс, Венера, Юпитер и Сатурн. Но не и с невъоръжено око, несъмнено. Най-ярък ще е Марс, който ще е най-близо до Земята и ще грее червен дружно до Луната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР