Този отказ е направен в последния момент и има някаква

...
Този отказ е направен в последния момент и има някаква
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Украйна губи зрелищно, ако не получи помощ

Този отвод е изработен в последния миг и има някаква поверителност в дейностите на Зеленски. Той изпусна тази опция, може би, да даде причини и тежест на бранителите на решаването през днешния ден на въпроса с финансовия пакет. Така Елена Поптодорова, дълготраен дипломат в Съединени американски щати и вицепрезидент на Атлантическия клуб в България, разяснява отхвърли на Володимир Зеленски от изказване пред Конгреса на Съединени американски щати.

„ Следейки последните дни и часове, има от ден на ден признаци на вътрешни напрежения в украинското управление. Няма да се учудя, в случай че има противоречие по това по какъв начин да се обоснове нуждата от разпределяне на средства и това в действителност да е повлияло върху решението му “, съобщи тя.

Тя напомни, че не за първи път Москва споделя, че е подготвена да седне на масата за договаряния. „ Украйна обаче не желае да направи това, преди да бъдат изпълнени настояванията на Зеленски. Мисля, че ще минат доста месеци, придружени с жертви и окопна, застойна война, която няма да бележи никакъв прогрес. Влизаме в протяжен, нещастлив интервал от време, когато няма да има очевидно развиване в една или друга посока, и ще се чака въпреки всичко Украйна да получи обещаното, с цел да отбрани даже завоюваното досега. “

„ Никой не е отказал даване на помощ за Украйна. Казусът е явен – Украйна губи зрелищно, в случай че не получи помощ, а това няма по какъв начин да се одобри и от Съединени американски щати, и от другите страни, подкрепящи Украйна “, безапелационна е тя.

„ До тази драма, която се развива в Газа, Америка постоянно е била съвсем абсолютно на страната на Израел. Целта на честите пътувания на високо равнище, главно на Антъни Блинкън, е да се повлияе върху Бенямин Нетаняху да се запазят животите на хората. Наводняването на тунелите на „ Хамас “ няма да реши казуса, само че няма и да спре Израел. Смятам, че към този момент е премината границата на вземане предвид от страна на Нетаняху. Той влезе във насрещен конфликт с Организация на обединените нации. Настъпва едно отделяне на Израел в една самота по връзки на средствата, с които работят. Нетаняху съумя да смрази връзките си и с Турция, казвайки, че ще преследва „ Хамас “ на всички места по света, което значи нахлуване в други страни “, разяснява Поптодорова.

По мотив кончината на Хенри Кисинджър, тя съобщи: „ Наследството му е повече от живо. Това, което той изобрети, е " дипломация на совалката " – негови дискретни и обществени непрекъснати пътувания до Близкия изток, с цел да се реализира някакъв тип съглашение, кротичък проект. Това прави в този момент и Блинкън. Кинисджър остави съществено дипломатическо завещание, той постоянно е бил индивидът на действителната политика. “

Тя е безапелационна, че Близкият изток би трябвало да се поучи от опита му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР