Този ноември се оглеждайте за Откачалка“ – оригинален и провокативен

...
Този ноември се оглеждайте за Откачалка“ – оригинален и провокативен
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Откачалка“

Този ноември се оглеждайте за „ Откачалка “ – автентичен и провокативен взор към извънредно известните филми, в които двама души разменят телата си.

Дело на режисьора и сценарист Кристофър Ландън („ Честита гибел “, франчайза „ Паранормална интензивност “), „ Откачалка “ е черна хорър-комедия, в която неуверена в себе си тийнейджърка се разменя с безмилостен сериен палач и има разполагаем единствено 24 часа, с цел да откри метод да се върне в личното си тяло и да избави живота на своите другари. И ето, че изразът, че в гимназията оцеляват единствено най-силните, става кърваво дословен.

17-годишната Мили Кеслър (Катрин Нютън, „ Секс на куково лято “) е напълно нормално момиче, което се пробва да бъде себе си и да „ оцелее “ измежду своите враждебно настроени известни връстници в гимназията Блисфийлд. Но когато тя е нападната от Касапина (Винс Вон) – печално известния сериен палач, върлуващ в града, нейните учебни паники се оказват най-малката ѝ грижа.

Мистериозен античен кинжал става причина Касапина и Мили да се разсънят с разменени тела и младото момиче влиза в конкуренция с времето, с цел да скапе проклятието, преди промяната да стане необратима и тя да остане вечно в туловището на възрастния фанатик.

Единственият проблем е, че Мили наподобява като търсения в целия град величествен умопобъркан, което много усложнява задачата ѝ. С помощта на своите другари – обществено ангажираната Найла (Селест О‘Конър, „ Ловци на духове: Наследство “), ексцентричния Джошуа (Миша Ошерович, „ Щиглецът “) и нейната любовна тръпка Букър (Юрая Шелтън, „ Портал на воините “), тя измисля проект по какъв начин да спре кръвожадния палач, който е разкрил, че младото женско тяло, с което се е сдобил, е съвършеното прикритие за поредност убийства в нощта на бала.

Ще съумеят ли Мили и приятелите ѝ да спрат Касапина, преди той да трансформира гимназията Блисфийлд в кървава баня, и ще успее ли тя да се върне в личното си тяло, преди да е станало прекомерно късно? Отговорите на тези въпроси ще открием с „ Откачалка “ на съдбовния петък, 13 ноември, когато духовитата и хаплива метафора за проблемите на младежите и компликациите на гимназиалния живот идва в кината.

Внимавайте! „ Откачалка “ нахлува единствено в кината от 13 ноември, а в дните до съдбовния петък, 13-и © Меломан.бг |  Музиката на твоя живот  и Форум Филм България ви дават късмет да спечелите двоен кинобилет за кино лентата.

  Участвайте тук  

В петък един от участвалите ще получи премия, а дни преди формалната премиера на „ Откачалка “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. „ Откачалка “ предлага автентичен метод към известните филми , в които двама души разменят телата си, като преплита жанровете комедия и хорър.

2. Оригиналното заглавие на „ Откачалка “ – „ Freaky ”, e заигравка с шлагера „ Шантав петък “ („ Freaky Friday “) на Disney и едноименния разказ на Мери Роджърс от 1972 година, който е послужил за основа на голям брой филми. В центъра на историята са двама души, които разменят телата си в резултат на магия.

3. Главната героиня – Мили, изиграна от Катрин Нютън, е показана на истинския афиш на кино лентата с пяна за бръснене на лицето, което е отпратка към обстоятелството, че в тялото ѝ се озовава сериен палач – мъж .

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

4. Изиграният от Винс Вон сериен палач Касапина, с който Мили разменя тялото си, е комбинация от иконичните кино злодеи Джейсън Ворхис и Майкъл Майърс от поредиците „ Петък 13 “ и „ Хелоуин “ и носи в себе си мъничко и от безжалостния и нескончаем Терминатор.

5. В стаята на Мили част от плакатите и декорацията тънко загатват двоякост и дихотомия, намеквайки за трансформацията , която ще се случи.

6. Катрин Нютън не е без опит в жанра. Тя взе участие в шест епизода от сериала „ Свръхестествено “ като дъщерята на Джими Новак, чието тяло е захласнато от ангела Кастиел, в опит да помогне на двамата основни герои – Сам и Дийн Уинчестър.

7. Премиерната дата на „ Откачалка “ е 13 ноември, петък – едно от многото намигвания, които основателите на кино лентата насочат към именитата хорър поредност „ Петък 13-и “.

8. Над входната врата на къщата на Джош Детмер – един от приятелите на Мили, има наподобяващ паяжина прозорец , който е еднакъв с този над вратата на основната героиня от хорър класиката „ Кошмари на Елм Стрийт “.

9. Името на мистичния кинжал на ацтеките, с помощта на който Мили и Касапина разменят телата си, е Дола. То е изцяло измислено от създателите на кино лентата и няма особено прикрито значение, само че испаноговорящите ще открият ехтене от думата „ dolor ”, означаваща болежка, тъга и горест .

10. Действието на „ Откачалка “ се развива в същата галактика като предходните два шлагера на режисьора Кристофър Ландън „ Честита гибел “ и „ Честита нова гибел “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР