Този месец херцогинята на Кеймбридж Катрин и съпругът й принц

...
Този месец херцогинята на Кеймбридж Катрин и съпругът й принц
Коментари Харесай

Кралска сватба, която не се забравя, и любопитни факти около нея

Този месец х ерцогинята на Кеймбридж Катрин и брачният партньор й принц Уилям ще отпразнуват седмата годишнина от сватбата си. Двамата чакат и третото си дете.
 
Следващия месец пък ще се състои още една кралска женитба. Братът на Уилям - принц Хари , ще се ожени за годеницата си - актрисата Меган Маркъ л. Очаква се събитието да притегли огромен интерес, а наред с формалните информации за сватбата се пораждат и спекулации, разкриват се любопитни моменти....
 
Със сигурност мнозина ще създадат и съпоставения сред сватбата на Уилям преди седем години и тази на брат му.
 
Ето любопитни обстоятелства за сватбата на Уилям и Кейт през 2011 година, някои от които евентуално ще дадат основа за паралели:  
 кралска женитба Guliver/Getty Images, списък
Денят на женитба на принц Уилям и Кейт Мидълт ън е разгласен за н ационален празник за 2011-та година за всички английски територии, в това число Бермудските острови, Фолкледнските о-ви и островите Търкс и Кайкос.
 
Кейт се е гримирала сама за сватбата, като преди този момент е вземала уроци при известния гримьор Арабела Престън.
 
Общите разноски за кралската женитба са оценени на 34 милиона $. Само украсата от цветя е коствала 800 000 $. Двете сватбени торти са коствали 80 000 $ общо, а за сватбената рокля на Кейт са изхарчени 434 000 $.
 кралска женитба Guliver/Getty Images, списък
Парадните военни униформи, които принц Уилям и брат му Хари са носели на формалната гала, са ушити със специфични материали, които да не запотяват тялото. Двете униформи са правени по самостоятелна поръчка особено за сватбата.

Явно с възприятие за комизъм Кейт включи в сватбения си букет цвете, чието име е „ Сладък Уилям “. Освен него в букета имаше зюмбюл, момина сълза и бръшлян.
 Кейт Guliver/Getty Images

Алеята в залата на сватбената гала бе декорирана със особено селектирани британски кленове. След сватбата те бяха засадени в двора на ваканционния дом на принц Чарлз в Уелс.
 
Според традицията Ке йт носеше на сватбата си нещо остаряло, нещо ново, нещо взето назаем и нещо синьо . Старнни бяха някои от дантелите на роклята й. Нови пък бяха обеците й - брачен подарък от нейните родители. Като взета назаем се приема тиарата, която Кейт си постави за сватбената гала. Дала й я кралица Елизабет II. А синьото е било незабележимо за близките - светлосиня лента, зашита навътре в роклята.
 кралска женитба Guliver/Getty Images, списък
Британската певица Ели Голдинг е пяла на тяхната женитба. Тя е изпълнила собствен кавър на песента на Елтън Джон Your Song за първия младоженски танц на Кейт и Уилям.
 
На сватбената гала единствено Кейт получи пръстен от Уилям . Принцът декларирал, че не желае да носи пръстени и преди сватбата от двореца публично оповестиха, че Уилям се отхвърля от традицията заради персонални желания.
 
Кралската женитба е гледана от стотици милиони хора . Над 2 милиарда души по целия свят са гледали церемонията онлайн по малкия екран.
 
Първата си брачна нощ младоженците са прекарали в Бъкингамския замък, като преди този момент са чествали на особено празненство с подбрани посетители. След това Кейт и Уилям са отпътували на меден месец на частен остров от Сейшелите.
 кралска женитба Guliver/Getty Images, архив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР