Този месец Алейда Гевара Марч, дъщеря на световноизвестния революционер Ернесто

...
Този месец Алейда Гевара Марч, дъщеря на световноизвестния революционер Ернесто
Коментари Харесай

Дъщерята на Че Гевара у нас. А кога ще посрещнем дъщерята на ген. Пиночет?

Този месец Алейда Гевара Марч, щерка на световноизвестния бунтовник Ернесто " Че " Гевара, пристигна на посещаване в страната ни, поканена от Асоциацията за другарство България - Куба. Посети Народното събрание ни, даде изявленията за разнообразни медии, в това число за изданието на " Панорама " по Българска национална телевизия предходната седмица. Обясняваше какъв прелестен човек бил Че, " мъж, който е обичал, страдал, който е оставил жена и деца, тъй като е бил същински бунтовник ". " Решил е да трансформира фантазиите си в действителност. Той искаше един по-справедлив свят за нас ", добави госпожа Гевара Марч.

Ернесто Гевара е одобряван за фешън икона на ХХ век. Ликът му се експлоатира в индустриални мащаби върху тенииски, постери, сувенири. Световното прогресивно човечество, милиони младежи от целия свят го боготворят. Какъв обаче е бил той в реалност?

Ето някои обстоятелства за Че, предоставени от " Съвременността " на английския историк Пол Джонсън и " Истинският Че Гевара " на кубинския публицист Умберто Фонтова и оповестени в блога на Диян Крил dianskia.wordpress.com.

Гевара напълно не е нежна душа, изпълнена с обич към човечеството и към ближните в частност. Ето какво е споделил през април 1967 година, на международна конференция в Хавана: " Омразата е детайл на битката, непоколебимата ненавист към врага, която трансформира човешкото творение, трансформира го в ефикасна, жестока, изборна, студена машина за ликвидиране ".

На 11 декември 1964 година, в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, Гевара с военна барета, с патетика и декламаторски драматизъм декларира: " Екзекуции? Разбира се, че ще екзекутираме! Ще продължим да екзекутираме, колкото е належащо! Това е война на живот и гибел против враговете на революцията! " Пред публицисти от NY Times той споделя: " Пътят към свободата минава през патрона! "

В новото държавното управление Гевара стартира шеметната си кариера още първата година откакто Кастро идва на власт главно в фамозния затвор La Cabana. Става негов основен екзекутор и през този интервал избиванията на кубинци са толкоз интензивни, че по мащаб статистически надвишават изтребването на германци от хитлеристите преди Втората международна война.

Кубинският публицист Луис Ортега, който познавал персонално Гевара, написа в своята книга " Yo Soy El Che " ( " Аз съм Че-то " ), че единствено за една година Гевара е изпратил 1 897 души на екзекуция. Към това би трябвало да се прибавят и 2 500-те души, които той персонално изпраща " до стената " още при влизането си в Хавана през януари 1959 година Това прави приблизително по към 12-13 екзекутирани дневно през 1959 година Впечатляващо... и това са единствено публично записаните!

Не по-малко забавна е процедурата, по която извършва изтезанията. Явно тази дума е по-вярна от разстрел или осъществяване на смъртно наказване, тъй като методите за осъществяване и постигане до тази фаза са свързани с извънредно морално, психическо и физическо принуждение над жертвата и общественото й показване за всяване на боязън и смут в обществото.

Революционерите Кастро и Гевара са същински новатори в наказателния развой - вкарват смъртното наказване със закон, който се ползва с противоположна мощ. За доказателствената страна на процеса навеждам мисъл на Че Гевара: " Нямам потребност от доказателства, с цел да екзекутирам човек, би трябвало ми единствено доказателство, че би трябвало да го екзекутирам! " Апропо, юридическият екип на режима бил наименуван Комисия по прочистването...

Гевара подрежда на отрядите за екзекуция след стрелбата по жертвата да доубиват с изстрел в главата с солидния Colt 45 от разстояние пет крачки. Резултатът е спукване на черепа. Затворникът от La Cabana Пиер Сан Мартин споделя за разстрела на 14-годишно момче персонално от Гевара. То се застъпвало за татко му, разстрелян пред него, след това пристигнал и неговия ред - не поискал да стои на колене, а Гевара буен и го разстрелял в тил с изстрел в тила, който му отнесъл черепа...

Сред " подвизите " на Че попада и разстрел на бременна в шестия месец жена (!!!), единствено тъй като тя и фамилията й отказали да се подчинят на водения от него отряд. Прочее, именитият бунтовник е хванат в Боливия с дейното подпомагане на локалните селяни - тъкмо тези, които той пристигнал да " освобождава ".

А дъщерята на този сладур идва тук да ни разправя врели-некипели (при това за трети път)...

И " гражданското общество " е ОК с това. Както е ОК напълно свободно да се продават тениски с лика на този всеобщ палач, без значение от съществуването на Резолюция 1096/1996г. на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за интернационално наказание на тоталитарния комунизъм.

Защо " будните жители ", които се възмущават при всяко мнимо или същинско демонстриране на благосклонности към националсоциализма, не демонстрират същия критерий по отношение на комунистическите изверги? Защо Ленин, Сталин, Кастро и Че не са жигосани наедно с Хитлер, Химлер и Гьобелс? Докога първите ще бъдат възприемани не еднопосочно като злодеи, а като " велики персони, трансформирали историята на ХХ век "?

Явно това влиза в границите на " свободата на словото " и " политическия плурализъм ". Ами, откакто е по този начин, за какво да не поканим и дъщерята на ген. Аугусто Пиночет? Ако тръгнем да съпоставяме, ще излезе, че за два пъти по-кратко време Гевара персонално е умъртвил повече хора, в сравнение с целият наказателен уред на чилийската хунта за цялото битие на режима. А в случай че ще съпоставяме резултата върху обществата на двете ръководства, то там нещата са още по-фрапантни - през днешния ден Чили е стопански водач на Латинска Америка, а Куба (и решително вървящата по нейния път Венецуела) са в трагично положение...

Междувременно, съумях да се снабдя с тениска, върху която има знаци на ръководството на хунтата в Чили. Надписът е " Mi General Pinochet`s Helicopter Tours. Since 1973 ". И считам да си я нося без скрупули. Поне до момента в който не се наложи възбрана върху символиката, обвързвана с Че Гевара и другите комунистически всеобщи убийци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР