Този документ не защитава българския национален интерес. Тази антибългарска Република

...
Този документ не защитава българския национален интерес. Тази антибългарска Република
Коментари Харесай

ВМРО за Решението на НС за Македония: Този документ не защитава българския национален интерес!

" Този документ не пази българския народен интерес. Тази антибългарска Република Северна Македония няма място в Европейски Съюз. " Това се споделя в декларация на Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на гласуваното през днешния ден от Народното събрание решение, което дава ход на договарянията на Република Северна Македония за участие в Европейския съюз.

Ето и цялата декларация на Вътрешна македонска революционна организация:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИК НА Вътрешна македонска революционна организация

Днешното решение на Народното събрание, взето в 12 без 5, под невиждан външен напън, не пази българския народен интерес. Липсват гаранциите за премахването на езика на омразата, преразглеждането на историята и мониторинга върху работата и съответните резултати в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси, реабилитация на жертвите на комунистическия режим и още доста други.

От 2017 година до през днешния ден Република Северна Македония не извършва Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Напротив, виждаме наглостта на скопските ръководещи, които се срещат със сепаратистки организации, не престават да прокламират фалшификацията на историята, а дискриминирането на българите става все по-ожесточена. Ясен образец за дискриминация е преброяването и неговите резултати.

Всичко това идва като доказателство, че Република Северна Македония няма място в Европейски Съюз. Обръщането на позицията на ГЕРБ е образец за откупуване на политически живот. Всъщност от партията на някогашния министър председател желаят още веднъж да станат симпатични на западните си началници, което да ги направи евентуално по-приемливи във вътрешнополитически проект. Няма да стане. Това е изменничество на идеята „ Македония “, тъй като:

1. Кирил Петков наруши структурата и плахо избяга от задължението Министерски съвет да формулира позиция, прехвърляйки отговорността на Народното събрание.

2. Новата коалиция „ Предай Македония “ от Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България е в очевидна услуга на непознати сили.

3. Решението е без практическо значение, тъй като Скопие го отхвърли и издигна свои контра претенции, които ни връщат обратно. Българските отстъпки през днешния ден ще доведат до усилване на външния напън, тъй като е явно, че София е подготвена да отстъпва.

4. Решението е унизително. В Скопие желаеха България да коленичи и да се извини, а Ковачевски хвърли Френското предложение в кошчето.

Партиите в Народното събрание през днешния ден коленичиха, с цел да извадят смачканото предложение от македонското кошче.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация подчертаваме, че неразрешените въпроси би трябвало да бъдат ясно написани в преговорната рамка, а Република Северна Македония би трябвало да бъде заставена да ги извършва.

Тази антибългарска Република Северна Македония няма място в Европейски Съюз!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР