Този червен лъч тръгва от Видин до Силистра. Целта е

...
Този червен лъч тръгва от Видин до Силистра. Целта е
Коментари Харесай

„Лодката на Свободата“ в поход от Видин до Силистра

„ Този червен лъч потегля от Видин до Силистра. Целта е да покажем какъв брой красива е България по поречието на река Дунав, да покажем какъв брой може да се развие поречието “. Това сподели Филип Попов - лидер на листата с претенденти за депутати от „ Българска социалистическа партия за България “ от Видин, откакто се качи на борда на „ Лодката на Свободата “, минути преди старта на #4БСПоход: По Дунав с грижа за хората!

По време на 4-дневния водопреход от най-западната до най-източната точка на северната ни речна граница на борда на лодката поредно на капитанския рул заставаха шестимата водачи на листи от „ Българска социалистическа партия за България “ в Северна България, като всеки от тях съобщи вахтата на идващия в съответния район.   

Лодката потегли на 27 март от Видин и се чака да дойде през днешния ден, 30 март, в Силистра. „ По Дунав с грижа за хората! “ е 4-дневен водопреход на брандирана със посланията на социалистите лодка, в който се включват шестимата водачи на листи на „ Българска социалистическа партия за България “ от българското поречие на Дунав, като всеки от тях ръководи водния съд в своя сектор на реката и предава вахтата и посланията на партията от своя район на идващия. Плаването стартира от най-западната точка на северната ни водна граница предходната събота и приключва в най-източната точка – Силистра във вторник.

Първият капитан на борда на „ Лодката на Свободата “ бе Филип Попов – лидерът на листата във Видин, откъдето започва самодейността. След него на капитанския рул на пристанището в Лом застана лидерът на листата в Монтана Атанас Костадинов. Той съобщи кормилото в Козлодуй на Анастас Попдимитров – лидерът на Враца. От своя страна той отстъпи капитанския мостик в Никопол на лидера на Плевенската листа – Румен Гечев. Вчера лодката управляваха лидерът на листата във Велико Търново Явор Божанков, на Русе – Крум Зарков, а през днешния ден  и единствената дама, която ще е капитан за ден –Вяра Емилова –водач на Силистра.

Всичките шестима – всеки по собствен метод, ще покажат неповторимото българско поречие на Дунав с всичките му достолепия, безпричинно подценявани от сегашната власт, както и да напомнят, че пред страната ни съществуват благоприятни условия по линия на Дунавската тактика то да бъде съживено и развито с грижа за хората. Те ще изведат 4-ри целта за бъдещето на поречието под слогана

„ Дунав. Една река – обща орис! “

„ За страдание от 15 години сме страна-членка на Дунавската тактика на Европейски Съюз, само че нищо не се случва на нашия бряг. Последната „ светла точка “ е в Белград, оттова насетне по поречието на Долния Дунав няма развиване на туризма, няма дребни стоянки, няма нищо… Срутището ГЕРБ се вижда какво направи. Това, което желаеме - с визия напред, с капитанската шапка да поемем ръководството на България, да поемем развиването на този златен район, тъй като това не е река – това е автомагистрала без дупки. Това е една златна нишка, която България би трябвало да се възползва от нея “, съобщи Филип Попов.

От домакините на лодката той получи алегорично капитанската фуражка и бинокъл, с цел да вижда ясно и далеко вероятностите на Дунавското българско поречие.

Попов съобщи символичните капитански реквизити – капитанска фуражка и бинокъл, на Атанас Костадинов , лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Монтана, на пристана в Лом.

От своя страна Атанас Костадинов уточни: „ Близо 120 млн. индивида е популацията, живеещо по поречието на река Дунав. Това е близо ¼ от популацията на Европа. За страдание от източника на реката колкото по-надолу се слиза, толкоз по-трудно се живее. За страдание не можем да се похвалим, че сме членове на Европейски Съюз поради модела на ръководство на ГЕРБ, който този воден поход, този лъч, тази алена линия по Дунав посвещаваме на смяната на модела, да дадем развиване, да дадем сигурност, да дадем предвидимост, стабилно  развитие и на река Дунав, и на всички българи “.

Костадинов пое вахтата на „ Лодката на Свободата “ и ще я ръководи по Дунав до Козлодуй, където ще го посрещне и ще поеме руля Анастас Попдимитров – лидер на листата в област Враца.

От борда на „ Лодката на Свободата “

отлетяха 4 бели гълъба,

освободени от лидера и съпартийците му от листата. Четирите гълъба като знак на четирите направления на света, номерът на „ Българска социалистическа партия за България “ в интегралната бюлетина и денят и месеца на наближаващите парламентарни избори.

На идващия ден под акомпаниментите на „ Тих бял Дунав “ на Козлодуйския бряг дебаркира „ Лодката на Свободата “ под ръководството на Атанас Костадинов – лидер на алената листа в Монтана. Той бе посрещнат от сътрудника си Анастас Попдимитров – лидер на кандидатската листа на социалистите във Враца.

Попдимитров рулира по курса Козлодуй-Никопол, където беше посрещнат от проф. Румен Гечев , на който съобщи ръководството на лодката.    

Освен капитанската шапка като знак на мъдрото ръководство с грижа за хората и бинокълът – емблема на дълготрайна визия за развиването на Дунавското поречие, водачите на листи поставят подписите си върху алено яке-ветробран и с хаштаг #несепредавай.

На брега на Никопол стана следващата промяна на капитанския часовой на „ Лодката на Свободата “, плаваща под флага на „ Българска социалистическа партия за България “ към този момент втори ден по река Дунав като въплъщение на самодейността „ Една река – обща орис “. Кампанията е предизборна и с нея социалистите целят привличане на вниманието на всички българи върху неизползваните запаси и благоприятни условия на поречието, останали неглижирани от ръководещата власт повече от 11 години.

Попдимитров се обърна към сътрудника си: „ Тази водна автомагистрала, която е съвсем 2 850 км, е знак на благоденствието, на икономическия и обществен разцвет, на духовността, на културата. Обаче единствено до Видин. От Видин насам се трансформира в знак на разрушението, на злополуката – икономическа и обществена, и духовна. Затова лодката нарекохме „ Лодката на Свободата “, с цел да можем с нея да стигнем до нашите сънародници и да им разбираем, че предлагаме да се освободим на 4.04 и да решаваме бъдещето си. “

Попдимитров съобщи капитанската фуражка на проф. Гечев „ да се знае кой е капитана “ и бинокъла, „ с цел да следва посоката и отдалеко да се виждат посланията на Българска социалистическа партия “ и му пожела: „ Пътувай свободно!

Няма дупки, тъй като не е строена от ГЕРБ

и не е ремонтирана, по тази причина няма срутище тук “. Водачът на Враца постави по традиция подпис върху капитанското яке и написа „ Победа “.

Румен Гечев одобри капитанските реквизити и пое вахтата през идващите часове, когато ще би трябвало да преведе „ Лодката на Свободата “ по Дунав oт Никопол до Свищов, където го чака идващият лидер на алена листа – тази на Велико Търново – Явор Божанков.

Преди да отплава Румен Гечев показа пред Анастас Попдимитров: „ С нашия хазаин - кметът на Никопол Ивелин Савов, си говорихме за румънската страна. Обърнете внимание, че когато подлагаме на критика настоящето ръководство, че България е последна в Европейски Съюз сме прави – погледнете джетовете, яхтите и организацията на отсрещния бряг в Румъния. Срамно е, че към Дунав, вместо както в цялото европейско трасе, където по реката има развъртян туризъм, развита промишленост, българската страна се намира в трагично положение. Трябва да освободим България от това ръководство и да дадем опция на бизнеса за спокойна законова конюнктура в партньорство с българската страна, да освободим Дунавския завършек на България и да дадем на българския бизнес да глътне въздух и да доведем страната до резултати, които да карат нашите колеги-румънци, на които поисквам всичко най-хубаво – те са наши другари и сътрудници, да ни гледат насреща с бинокъла и в околните години да се изравним по стандарт с тях и с Румъния “.

Проф. Гечев прояви забележителни умения и опитност с корабните въжета, помагайки на лодката да дебаркира на Никополския рейд. С не по-малка умелост започва и рулирането в посока Свищов дружно с част от претендентите за народни представители от Плевенската листа.

„ Пътуването по Дунав ни демонстрира

неизпълнени обещания, неоползотворени благоприятни условия

и потребността от ново, съвременно ръководство на 4.04 с №4 “, констатацията направи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в област Велико Търново – Явор Божанков, незабавно след акостирането на „ Лодката на Свободата “ на пристана в Русе. Божанков бе капитан на плавателния съд от Свищов до Русе, където съобщи ръководството на Крум Зарков – лидер на листата на левицата в Русенска област.

На собствен ред Зарков означи: „ Дунав е неизчерпаемо благосъстояние за България, би трябвало обаче да умеем да се възползваме от опциите й, би трябвало да умеем и да я съхраняваме, би трябвало да възстановим икономическите интензивности по нея, само че с грижа за природата – да спрем обезлесяването на крайбрежията й, да се погрижим за плавателните канали, да се погрижим за влажните зони и биоразнообразието. Трябва да се отнесем към нея с грижа – с грижа за хората “.

Крум Зарков рулира лодката до рейда в Тутракан, където отстъпи кормилото на Вяра Емилова. „ Голямо премеждие, огромна горделивост е като българи да знаем, че тази река е и наша. Малко е тъжно от време на време, когато минаваме през изостаналите обекти,, която не действа да вземем за пример, корабостроителницата, която не действа, само че и е огромна вяра. Дунав е вяра – ние сме подготвени да я оползотворим, по тази причина на 4.04 с №4. Предавам щафетата на един капитан, на който доста се поверявам. Имам религия на Вяра! Ние знаем, че тя ще изведе Силистра по фарватера “, с тези думи Крум Зарков – лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Русе съобщи капитанския рул на „ Лодката на Свободата “ на Вяра Емилова – лидер на листата в Силистра.

Емилова през днешния ден ще преведе лодката до финалната точка на водопрехода „ Дунав. Една река – обща орис “ – Силистра.

Единствената жена измежду капитаните на лодката, плаваща по флага на Българска социалистическа партия – Вяра Емилова съобщи преди отпътуването от Тутракан: „ Приемам щафетата от Крум Зарков, за мен е огромна чест. Вяра – религия за Силистра, религия за България, религия за нашия Дунав. Вяра за нашата огромна, златна река. Трябва да използваме Дунав, досега Дунав е единствено северна граница. Ние желаеме Дунав да стане транспортен, културен и стопански кулоар. Аз имам вяра, че това е допустимо. Вярвам също по този начин, че четиридневния поход ще бъде сполучлив. Благодаря на всички водачи, които се включиха, благодаря на всички вас, които сте с нас. Мисля, че това е една добра самодейност. Това е финален ден, само че и ново начало. Оттук стартира България “.

Освен фокус върху бъдещите шансове за разцвет на хората от долното поречие на Дунав, социалистите с самодейността „ Дунав. Една река – обща орис “ приканиха и да се гласоподава машинно. На носа на „ Лодката на Свободата “ през целия преход се вееше флага на друга акция на Българска социалистическа партия – „ Гласувай машинно – избави дърво! “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР