Toyota Corolla Cross е SUV за хората, които избират опцията

...
Toyota Corolla Cross е SUV за хората, които избират опцията
Коментари Харесай

2023 Toyota Corolla Cross Hybrid: и трима са компания

Toyota Corolla Cross е SUV за хората, които избират опцията " без подправки " при поръчка на индийски автомобил. Това е извънредно транспортно средство, фокусирано върху цената и познаваемостта, а не върху открояването. Това е добре, само че задвижващият му елемент с вътрешно горене е толкоз слаб, колкото и Попай преди спанака, а икономията на гориво също не споделя толкоз щастлива история. Именно тук се появява Toyota Corolla Cross Hybrid 2023, която прибавя тройка електрически мотори за по този начин нужните конски сили и обезпечава по-добра спестовност на гориво.

Вместо да се задоволява със 169 конски сили на Corolla Cross, хибридът усилва тази мощ до 196 конски сили. Както и в Toyota Prius 2023 със задвижване на всички колела, 2,0-литровият редови четирицилиндров мотор с цикъл на Аткинсън и мощ 150 к.с. се съчетава с три електрически мотора: два начело, които обезпечават 111 к.с., и мотор с мощ 40 к.с. на задния мост, който разрешава общоприетоо задвижване на всички колела. Под задните седалки има дребна литиево-йонна батерия, а въртящият миг на предния мост се предава посредством безстепенна автоматизирана трансмисия.

 width=

Дори и с новооткритата си мощ, Corolla Cross Hybrid дава обещание доста по-добра спестовност на гориво от нехибридния модел. Toyota пресмята 45 mpg в града, 38 mpg на автомагистралата и 42 mpg комбинирано, спрямо 29, 32 и 30 mpg (съответно) за Corolla Cross със задвижване на всички колела. Ускорението също е подобрено; оценката на Toyota за 8,0 секунди до 60 благи в час ще бъде понижена с повече от секунда от резултатите от нашия тест с разновидността без хибрид.

Но не ви е нужен Racelogic VBox, с цел да разберете, че Corolla Cross Hybrid е най-бързият кон в обора. Чувствителната педал на газта и мигновеният електрически въртящ миг се съчетават за повече пъргавост при излизане от трасето, в сравнение с преди, и хибридът не се отхвърля при надолнище, както прави версията с бензинов мотор. Новият модел е надалеч по-приемлив за включване в придвижването по автомагистралата, макар че, както сме виждали при доста хибриди, представянето страда при изтощена батерия.

Тъй като хибридът е по-енергичен от всеки различен вид на Corolla Cross, Toyota е решила да вкара в хибрида куп спортни детайли - и той се предлага единствено в по-жизнените версии S, SE и XSE, като се отхвърля от по-пешеходните LE и XLE. Това включва общоприетоо " спортно настроено " окачване, което предлага малко по-остро возене от това, с което се сблъскахме при версиите на Corolla Cross без S. За благополучие, то не е прекомерно остро; стремежът към всеобща прелест поддържа нещата относително меки, а кормилното ръководство е пресилено до степен на премереност.

Салонът е съвсем същият като в общоприетата Corolla Cross и съвсем не се разграничава от този на Corolla. В горната част на арматурното табло има доста неизползвано пространство, само че другояче това е комфортен интериор с повече от задоволително скривалища, в които да съхранявате всевъзможни джунджурии, изпаднали от джобовете ви. Видимостта е добра от всички страни. Моделите S и SE оферират едни комфортни седалки от плат, на които за жалост липсва отопление. Ако желаете да имате затопляне на седалките, ще би трябвало да преминете към XSE, който прибавя екстри като LED фарове, 18-инчови алуминиеви джанти и електрическа седалка на лидера.
 width=

Toyota е предоставила на 2023 Corolla Cross Hybrid и най-новата си и най-хубава информационно-развлекателна система, което е добре, тъй като остарялата настройка Entune оставя доста за желаене. Тойота Аудио Мултимедия е по-бърз и по-енергичен програмен продукт, който включва общоприетоо безжично огледално отразяване на телефона, актуализации по въздуха и - при абонамент - навигация в облака. Той е ситуиран на 8,0-инчов сензорен екран и при трите модела.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР