Той води убедително с 50,6%, втори с 21,5% е губернаторът

...
Той води убедително с 50,6%, втори с 21,5% е губернаторът
Коментари Харесай

Тръмп печели убедително първичните избори на републиканците в Айова

Той води безапелационно с 50,6%, втори с 21,5% е губернаторът на Флорида Рон Десантис, а някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли остава трета с 19,4%
Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп печели безапелационно първичните избори на републиканците в Айова за номинацията на партията за президентските избори през ноември, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки краткотрайни резултати.

Изборите в този щат в Средния запад на Съединени американски щати, които сложиха началото на конкуренцията в републиканския лагер, протекоха под формата на партийни събрания. Първичните избори на демократите към момента не са почнали.

Победата на Тръмп в Айова е предстояща и единствено затвърди статута му на огромния любимец в републиканския лагер, написа Българска телеграфна агенция.

При преброени резултати от 65 % от партийните събрания някогашният американски президент води безапелационно с 50,6 %, заяви Ройтерс. Втори с 21,5 % е губернаторът на Флорида Рон Десантис, а някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли остава трета с 19,4 %.

Тръмп изрази удовлетворение от успеха си. Време е " нашата страна да се сплоти... Независимо дали става въпрос за републиканци или демократи, либерали или консерватори ", прикани той, представен от Агенция Франс Прес, в изказване пред свои последователи в Де Мойн, столицата на Айова.

Тръмп желае да вземе реванш от сегашния собственик на Белия дом - демократа Джо Байдън, за загубата си от него на последните избори - през 2020 година, която прочее не признава. Предишният американски президент имаше главозамайваща преднина съгласно изследванията на публичното мнение пред своите съществени противници Ники Хейли и Рон Десантис, макар че са му повдигнати четири обвинявания.

Привържениците на републиканците в Айова се събраха през вчерашния ден на партийни събрания в над 1600 учебни заведения, общности центрове и други обекти, с цел да решат кой претендент да поддържат. Хората не бяха спрени от извънредно студеното време: в Де Мойн термометрите посочваха минус 20 градуса по Целзий.

На места в Айова температурата падна до близо минус 30 градуса. В щата, сходно на доста други места в Съединени американски щати, е натрупал и доста сняг, а пътищата са заледени.

Предприемачът Рамасуами се отдръпна от конкуренцията за президентската номинация на републиканците и поддържа Тръмп 

Предприемачът мултимилионер Вивек Рамасуами се отдръпна в понеделник от конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори тази година, съобщи Ройтерс.

Рамасуами съумя да притегли вниманието към себе си, само че резултатът му на първичните избори в щата Айова не е задоволително добър. Той разгласи, че се отдръпва от съревнованието и че оттук нататък ще поддържа някогашния президент Доналд Тръмп, който безапелационно завоюва първичните избори на републиканците в Айова.

Тридесет и осем годишният Рамасуами, който е дете на имигранти от Южна Индия, се трансформира в една от изненадите в конкуренцията за президентската номинация, в която огромният любимец е Доналд Тръмп.

Рамасуами, който по време на присъединяване си в конкуренцията се прояви като последовател на Тръмп, евентуално си подсигурява политическо бъдеще в Републиканската партия, като се вземат поради силата му и средствата, с които разполага, отбелязва Ройтерс.

Въпреки благосклонностите на Рамасуами към някогашния президент самият Тръмп подложи противника си на вербални офанзиви в дните преди първичните избори в Айова, като го назова " лъжец " и като акцентира, че всеки глас за Рамасуами е глас за " другата страна ".

Това обаче не попречи на Рамасуами да разгласи в понеделник, че Тръмп, който съгласно него е претендент, управляващ се от правилото " Америка преди всичко ", ще разполага отсега нататък с цялостната му поддръжка.

" Няма метод аз да съм идващият президент ", сподели Рамасуами пред публицисти, откакто според частични резултати е спечелил към 7,7% от гласовете на първичните избори в Айова.

В своя тирада, произнесена откакто стана ясно, че води безапелационно в Айова, Тръмп заприказва с по-мек звук за Рамасуами.

" Искам да поздравя Вивек, тъй като той се оправи пъклен добре ", сподели някогашният американски президент.

Байдън: Той е явният любимец на насрещната страна

Американският президент Джо Байдън реагира в обществената мрежа " Екс " на успеха на някогашния президент Доналд Тръмп на първичните избори на републиканците в щата Айова.

" Изглежда, че Доналд Тръмп преди малко завоюва в Айова. Той е явният любимец на насрещната страна понастоящем ", установи Байдън в известие в " Екс ", съдържащо апел за дарения за акцията за преизбирането на настоящия американски президент.

При преброени резултати от 65% от партийните събрания в Айова Тръмп води безапелационно с 50,6 %, съобщи Ройтерс. Втори с 21,5% е губернаторът на Флорида Рон Десантис, а някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли остава трета с 19,4%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР