Той следи местоположението, дори когато сте изключили функциите, отговорни за

...
Той следи местоположението, дори когато сте изключили функциите, отговорни за
Коментари Харесай

Google знае къде сте по всяко време. Ето как да спрете това

Той следи местоположението, даже когато сте изключили функционалностите, виновни за това

Не можете да се скриете от Гугъл. Ново изследване на Associated Press сподели, че компанията освен събира голям брой разнообразни данни за потребителите, а и следи местоположението им даже когато се изключили функционалностите, виновни за това. Серията от проби на AP разкрива, че в сървърите на Гугъл има информация за адреса на дома и офиса на потребителите, както и за най-често употребяваните от тях направления.

За да има достъп до тези данни, компанията употребява координатите в Гугъл Maps, данни от поръчките за търсене в браузъра и интензивността ни в другите приложения в смарт телефоните. Оказва се, че даже прекъсването на Location History не е задоволително, с цел да прикрием къде се намираме

Единственото, което деактивирането на функционалността прави, е да попречи на да Гугъл да прибави образна информация за местата, които посещаваме в своята Timeline база данни.

Ако желаете да попречите изцяло на компанията да следи придвижването ви, е належащо да отворите меню Settings и да откриете " Web And App Activity " и да изключите този инструмент със слайдера до името му.

По този метод логаритмите на компанията автоматизирано ще изгубят достъп до GPS координатите и респективно няма да " виждат " в действително време къде сте.

източник: Expert.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР