Той се вози на шейна, теглена от северни елени, прави

...
Той се вози на шейна, теглена от северни елени, прави
Коментари Харесай

Ново 20: Дядо Коледа бил родом от Анталия

Той се вози на шейна, теглена от северни елени, прави играчки на Северния полюс благодарение на елфи и носи дарове на децата през комини. Дядо Коледа е неизменима част от празника всяка година по целия свят. Но малко на брой знаят, че той е същинска персона и е родом от град Демре, наоколо до Анталия, през днешния ден туристическа гореща точка на средиземноморското крайбрежие на Турция, написа " Марица ".

Това твърди ръководителят на археологическите разкопки в античния град Мира, през днешния ден Демре, професор Невзат Чевик. „ Той се споделя Свети Никола, роден, израснал и умрял в Анталия. Тленните му остатъци също са в Анталия ", твърди ученият.

„ Историята му стартира в Патара - различен древен крайбрежен град в региона. Той е роден в семейство, живеещо там. После се е преместил в Мира и основал там черква и семинария. Мира е християнско населено място през византийската ера “, сподели той и прибавя, че стенописите в църквата-музей на Дядо Коледа са с „ лика на истинския Свети Никола “.

Свети Никола е роден през 270 година в Патара и е умрял през 342 година в Мира, където е бил заровен, а гробът му е в черква в Мира. „ Сегашната черква там е най-голямата черква, издигната на мястото от тази ранна ера “, добави Чевик.

Днес Мира се е трансформирала в поклоннически център на православните християни, добави Чевик: „ Те посещават църквата „ Свети Никола “ и гроба му тук. Демре постоянно е рекордьор по брой туристи, посещаващи най-вече от Анталия. "

Археологът напомня, че част от костите му са извадени от гроба му през 1087 година от италиански търговци и отнесени в Бари, Италия. По-късно там също са основали черква „ Свети Никола “ и затова Бари също се е трансформирал в поклоннически център.
Археолозите при последвалите разкопки обаче разкрили още кости в гроба и те се намират през днешния ден в археологическия музей в Анталия. 

Чевик сподели, че би било неправилно да се твърди сигурно дали костите, извлечени от църквата в Мира и изложени през днешния ден в Италия или тези в Анталия са оригиналрите тленни остатъци на Свети Николай, добавяйки: „ Не получихме опция за ДНК разбор, само че имаме вяра че костите, които са при нас, му принадлежат и в този момент те са под протекция в музея в Анталия. "

Той също по този начин добави, че Турция е подала публично заявки и искане до Италия за връщането на костите, отнесени в Бари през 1087 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР