Той се обърна към министър-председателя акад. Николай Денков по повод

...
Той се обърна към министър-председателя акад. Николай Денков по повод
Коментари Харесай

Борисов: Ще настоявам за консервативен бюджет, защото това е отго...

Той се обърна към министър-председателя акад. Николай Денков във връзка днешния му коментар за гласувания от Народното събрание бюджет и заложения в него външен дълг. Борисов означи, че бюджетът е гласуван при ясни правила и обещания, че ще се събират повече пари и ще се борят с корупцията. Не одобрявам оправдания от вида по-малко събрани в митниците, по-малко събрани налози, тъй като, ползвайки тяхната реторика, това значи повече корупция, безапелационен бе Борисов.

 

„ Трябва да стягаме коланите, тъй като сме в рецесия. Инфлацията остава висока и се приказва за ново повишаване на горивата “, добави водачът на ГЕРБ.

 

Нека да вземат дълг, да заменят остарял дълг, това е заслужено, сподели още Борисов. Според него предходният бюджет е гласуван, с цел да се влезе в локалните избори с бюджет. Освен остатъците, които са осъществили, водачът на ГЕРБ напомни, че са оставили 1,3 милиарда лв. за дострояването на автомагистрала " Хемус ", над един милиарда лв. за бранша за водоснабдяване и канализация, и са предплатени 2,2 милиарда лв. за самолетите от Съединени американски щати. През 2017 година имахме 25 % дълг, който понижа до 20 на 100 през 2019 година, уточни Борисов и увери, че в този момент дългът е доста висок.

 

Войната в Украйна не е свършила, хиляди невоенни умират в Близкия Изток при спора сред Израел и Палестина, за това се крепи това държавно управление, сигнализира водачът на ГЕРБ. По думите му компромисът си заслужава, светът е сложен и " в Народното събрание ще създадем всичко, което конституцията и законите, и институцията ни разрешават да изпълним като надзор върху дейностите, които си разрешават ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР